5 продуктів для сніданку, які допоможуть швидше худнути і краще себе почувати

Думаю, всі наші читачки вже запам’ятали, що найбільший гріх, який ми можемо зробити відносно нашого здоров’я – це пропустити сніданок. А сьогодні ми розповімо, як зробити сніданки ще кориснішими – і не витратити при цьому зайвих зусиль.

Додайте корицю

Що б ви не їли на сніданок – вівсянку, йогурт або просто каву з бутербродом – додайте трохи кориці. Деякі дослідження підтверджують: щоденне вживання цих прянощів допомагають знизити рівень цукру в крові і чутливість клітин до інсуліну. Крім того, аромат кориці допомагає зняти стрес і заряджає нас з ранку відмінним настроєм – те, що потрібно!

Замініть солодкі джеми на мед або горіхове масло

Багато з нас додають трохи варення або джему до своєї ранкової каші, сирників або до солодкого бутерброду. Але спробуйте замінити джем на горіхове масло! У ньому немає цукру, зате багато білка і клітковини, які допоможуть вам довше залишатися ситими. А ще горіхи дуже корисні для здоров’я і активної роботи мозку – те, що треба перед робочим днем.

Замініть солодкий йогурт на натуральний

Йогурт, особливо з високим вмістом білка – це дуже корисний і зручний сніданок. Білок допоможе відчувати себе ситим, молочний жир, кальцій і вітамін D підуть на користь всім системам нашого організму, а пробіотики – підтримають здоров’я кишечника. І тільки один інгредієнт тут зайвий – цукор. Якщо ви не готуєте йогурт самостійно, вибирайте в магазині так званий «натуральний» – той, в якому немає ні цукру, ні барвників, ні підсолоджувачів. А щоб смак не здавався нудним і прісним, додайте горіхи, мед або свіжі ягоди.

Додайте до сніданку яйце

Всього одне куряче яйце, з’їдене на сніданок на додачу до будь-якої іншої страви, зробить вас ситими (а значить, вам не захочеться перекушувати), заповнить дефіцит вітаміну D, якого нам дуже не вистачає взимку і восени, а ще підтримає здоров’я судин і серця. Більш того, яйця, з’їдені на сніданок, допомагають підтримувати здоровий рівень холестерину і цукру в крові.

… а також фрукти і овочі

Фрукти, овочі та ягоди багаті корисними для здоров’я вітамінами і мінералами, а також клітковиною і водою – це практично ідеальні продукти, в яких є майже все необхідне. І ми їх їмо набагато рідше, ніж слід було. Тому спробуйте з завтрашнього дня просто додавати один овоч або фрукт або жменю ягід до вашого сніданку – це просто, швидко і дуже корисно.

Поділись


Новини партнерів