Дієтолог розповіла, скільки майонезу, мандаринів і шампанського не зашкодять здоров’ю

Новий рік – непросте випробування для організму. Безсонна ніч, величезна кількість жирної і солодкої їжі, а зверху ще й непомірні дози алкоголю. Анна Івашкевич, нутриціолог, клінічний психолог-дієтолог, член спілки національної асоціації клінічного харчування розповідає, скільки майонезу, мандаринів і шампанського не зашкодить здоров’ю.

“Порада абсолютно для всіх – розподіліть свій раціон 31 грудня, як і в інші дні, тобто щільний і збалансований сніданок, обід, легкий перекус і тоді ви точно не станете накидатися на святковий стіл, нібито не їли рік”, – говорить Ганна Івашкевич.

Також важливо, накладати за вечерею правильні порції – уявіть, що ви дорогому ресторані високої кухні, і намагайтеся по ложці спробувати кілька страв. Чого дійсно варто обходити стороною, так це “тазиків з салатами”.

Майонез

“Його краще взагалі уникати. Звичайно, це нелегко, особливо якщо врахувати, що більшість традиційних страв заправляються майонезом. Замініть заправку на оливкову олію, бальзаміик або зробіть соус самі. Для тих, хто ні на що не проміняє майонез, порада одна – не заливайте його пачками в салат. Однієї столової ложки буде достатньо”.

Шампанське

На думку експерта, норма шампанського – від одного до трьох келихів. Але тільки в тому випадку, якщо ви п’єте його не на голодний шлунок.

Мандарини

Незважаючи на те, що мандарини, на відміну від вищезгаданого, корисний продукт, з ними варто бути обережними і знати міру.

“Мандаринами теж не варто захоплюватися: 2 або 4 мандарини в день – це норма. Ви ж не хочете провести новорічні канікули з алергією”.

Джерело

Поділись


Новини партнерів