Фахівці стверджують, що раціон Єлизавети II – один з найздоровіших і збалансованих. З цим важко посперечатися: 93-річна королева Великобританії виглядає і відчуває себе просто прекрасно. А все тому, що Її Величність виключила зі свого меню ряд шкідливих продуктів, пише Жіночий Світ. Розповідаємо, яких.
Макарони
Макарони складаються з крохмалю і вуглеводів, тому королева виключила їх зі свого раціону назавжди. Замість цього вона віддає перевагу запеченій рибі або курці з овочами і порції салату.
Молюски
З давніх-давен британським монархам рекомендувалося утримуватися від вживання різних молюсків, щоб запобігти харчовим отруєнням та алергічним реакціям. Королева Єлизавета строго дотримується цієї традиції, а ось принц Чарльз менш консервативний і любить часом поласувати устрицями.
Несезонні продукти
Влітку і восени Єлизавета II охоче вживає ягоди і фрукти – особливо високо вона цінує фермерські продукти, вирощені на території королівських володінь. А ось взимку королева навіть не доторкнеться до полуниці і інших несезонних плодів, оскільки побоюється наявності в них пестицидів.
Картопля
Єлизавета II вважає, що крохмалисті продукти шкідливі, тому картопля ніколи не з’являється на королівському столі. Звичайно, зловживати картоплею не варто, і все-таки Її Величність надто сувора до цього коренеплоду – адже у нього маса корисних властивостей.
Біфштекс з кров’ю
Багато кухарів і гурманів визнають тільки слабку і середню ступінь прожарювання стейка. А ось королева завжди їсть добре просмажене м’ясо, щоб не ризикувати своїм здоров’ям і не заразитися сальмонельозом та іншими інфекціями.
Білі курячі яйця
Її Величність ніколи не їсть білі яйця. Можливо, королева розділяє поширений міф, що коричневі яйця корисніші, а можливо, просто вважає, що вони смачніші.
Хліб з скоринкою
Королівський кухар Оуен Ходжсон якось повідав газеті The Telegraph, що шеф-кухар прогнав його з кухні за сендвіч, поданий зі скоринкою. Справа в тому, що королева їсть виключно м’яку частину хліба, тому перед подачею кірку обов’язково зрізують.
Часник
Часник – заборонений продукт на столі Єлизавети II, перш за все з естетичних причин. Адже королева спілкується з великою кількістю високопоставлених людей, а значить, її дихання завжди має бути свіжим.
Солодкий чай
Як всі англійці, Єлизавета II не може прожити і дня без чашки хорошого чаю. В чай вона додає молоко, але ніколи – цукор, так як він шкідливий. З солодощів королева обирає гіркий шоколад і сухофрукти.