7 корисних вуглеводів, які варто їсти якомога частіше

Мабуть, з усіх поживних речовин вуглеводи – найбільш неоціненні і обділені увагою, пише Жіночий Світ. Саме від них відмовляються першими при скороченні раціону, саме їх рекомендують зменшити або зовсім викинути з меню при будь-яких коливаннях ваги – і при цьому саме вуглеводи необхідні нашому організму і обміну речовин для стабільної роботи. Головне – вибирати правильні і по-справжньому здорові вуглеводи. Наприклад, з наведеного нижче списку.

Вівсянка

Вівсяна каша – прекрасний варіант сніданку, який не тільки як слід наситить вас (овес – прекрасний зразок «повільних» вуглеводів, які допомагають надовго продовжити відчуття ситості), але і стабілізує рівень цукру в крові. Як показують результати дослідження, проведеного пекінськими фахівцями, регулярне вживання вівсянки на сніданок допомагає стабілізувати рівень глюкози навіть у тих, хто страждає преддіабетом.

Батат

Батат або солодка картопля набагато корисніше звичної картоплі – за рахунок більш високого вмісту клітковини. Харчові волокна необхідні для правильної роботи нашого кишечника, а також вони допомагають підтримувати почуття ситості і бережуть нас від шкідливих перекусів.

Бурий рис

Ще один вид вуглеводів, які не тільки безпечні, але і корисні для нашого здоров’я: в бурому рисі міститься багато харчових волокон, які підтримують здоровий рівень цукру в крові, а також допомагають регулювати рівень енергії. Хочете бути більш енергійними і більше встигати – їжте бурий рис.

Сочевиця

Якщо ви всерйоз дбаєте про своє здоров’я, багаті білком бобові обов’язково повинні бути на вашому столі якомога частіше. По-перше, всього в одній порції сочевиці міститься 9 грамів білка і 8 грамів клітковини. А, по-друге, сочевиця багата калієм, який допомагає підтримувати здоров’я серця і регулювати рівень «поганого» холестерину і підтримувати здоровий артеріальний тиск.

Фрікех

Фрікех або фарик – крупа, виготовлена ​​з молодої пшениці, що пройшла обсмажування в процесі виробництва. Це традиційна страва арабської кухні містить багато клітковини: у стандартній порції – близько 13% від денної норми. Крім того, фрікех багата марганцем, який допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові.

Грецький йогурт

Це дуже корисний продукт – але, зрозуміло, якщо ви їсте його без додавання цукру або консервованих фруктів. У склянці грецького йогурту містяться не тільки вуглеводи, а й кальцій і білок, які необхідні для здоров’я наших кісток. І особливо цей продукт корисний жінкам, які проходять через менопаузу , коли кальцій буквально «вимивається» з нашого тіла.

Чорниця

Ягоди, особливо червоні і чорні, необхідно їсти якомога частіше: в них багато корисних антиоксидантів, які допомагають боротися з небезпечним впливом вільних радикалів, а також підтримують здоров’я нашого мозку. І одна з найкорисніших ягід – лісова чорниця, яка зберігає свої властивості не тільки в свіжому, але і в замороженому або засушеному вигляді. Додавайте жменю чорниці до своєї ранкової вівсянки або грецького йогурту – і ви надовго збережете молодість і здоров’я!

Поділись


Новини партнерів