Фахівці розповіли, як протверезіти, якщо ви випили зайвого 

Не всі люди знають міру, тому можуть переборщити з алкоголем під час застілля. Найчастіше усвідомлення цього приходить не відразу, а тільки тоді, коли алкоголь починає діяти, пише Жіночий Світ. У цій статті ми розповімо, як вчинити в цій ситуації, щоб трохи протверезіти.

Пийте рідину

Якщо ви не хочете спати, випийте побільше рідини. Вона допоможе вивести алкоголь з організму. Експерти радять пити стільки, скільки потрібно організму. Тобто, поки вас мучить спрага, потрібно її вгамувати. При цьому можна пити не тільки воду. Організм може зажадати сік, квас кефір. Це може означати, що тілу не вистачає якихось окремих компонентів, наприклад, лужних продуктів. Будь-яка рідина допоможе вивести токсини і алкоголь з організму.

Фізична активність

Невелика прогулянка на свіжому повітрі допоможе прискорити метаболізм, а відповідно, процес перетравлення того, що було вжито. Однак цей спосіб не працює взимку. Справа в тому, що різкі перепади температур і перехід з холоду в тепло може тільки нашкодити організму, а також порушить мозкову діяльність.

Вітаміни та абсорбенти

Якщо ви почали відчувати сп’яніння, ще не пізно прийняти абсорбуючі ліки. Вони максимально вберуть негативні наслідки застілля. Однак при цьому потрібно прискорити його вихід з організму. Також підійде вітамін B1, який допомагає відновити баланс поживних речовин. В цей же комплекс входить аскорбінова кислота.

Розумова активність

У англійців є незвичайний спосіб, який допомагає протверезіти. Справа в тому, що алкоголь впливає не тільки на організм, але і уповільнює роботу мозку. Щоб привести себе до тями, почніть повторювати вірші напам’ять або спробуйте вирішити декілька складних математичних прикладів. Тут важливо не переборщити: потрібно трохи запустити роботу мозку, а потім він відновиться сам.

Джерело

Поділись


Новини партнерів