Готуємося до вагітності: 5 правил, які порушує більшість жінок

Здоров’я репродуктивної системи – «хвора» тема для багатьох жінок. Але чи кожна жінка, яка впевнена у своїй невразливості, проходить щорічний скринінг у лікарів? Ні. А даремно! Щоб запобігти ризику ускладнень під час виношування плоду, насамперед запишіться до гінеколога і ендокринолога, пише Жіночий Світ.

Обстеження організму

Портал департаменту охорони здоров’я США MedlinePlus рекомендує здати аналіз крові, обговорити з лікарем хронічні і спадкові хвороби, ліки і БАДи, які ви приймаєте. Особливу увагу варто приділити довгостроково поточним хворобам, таким як діабет і астма, які до початку вагітності не повинні доходити до нападів. Все це впливає на здоров’я майбутнього плода, а в деяких випадках загрожує викиднем або безпліддям неясного анамнезу. Ставтеся до свого здоров’я серйозно.

Заняття спортом

Ожиріння 1 або більш високого ступеня є небезпечним для плода – гормональний фон матері може швидко змінюватися, що позначиться на швидкості розвитку ембріона. Лікар порекомендує вам скинути вагу до норми, приблизна формула: зріст – 100 = вага. Також лікарі радять підключити до правильного харчування фізичне навантаження. В середньому, ендокринологи встановлюють норму у вигляді 8 тис кроків в день або 30 хв фізкультури.

Кава без кофеїну

Багато блогерів намагаються висміяти питання читачок про те, чи можна пити каву під час вагітності. Насправді, їм самим варто було б читати більше сучасних підручників з репродуктології. Дослідники Грегор і Рамос в книзі «Предконцепція і допологовий догляд» вказують, що вживання більше 2 чашок кави в день або 5 банок газованих напоїв, що містять кофеїн, знижує фертильність і збільшує ризик викидня.

Менше морської риби

Ртуть, яка міститься в морській рибі – це не секрет для багатьох людей. Більш того, вона схильна накопичуватися в організмі при регулярному споживанні риби. Вагітним радять їсти не більше 340 г риби в тиждень. Сирого тунця варто споживати ще менше – не більше 170 г на тиждень.

Фолієва кислота

Приймайте вітамінно-мінеральні добавки, які містять не менше 0,4 мг (400 мкг) фолієвої кислоти. Фолієва кислота знижує ризик вроджених дефектів, особливо проблем з хребтом дитини. Одночасно з цим уникайте високих доз будь-якого вітаміну, особливо вітамінів A, D, E і K. Ці вітаміни можуть викликати вроджені дефекти, якщо ви приймаєте їх в дозі більше рекомендованої на добу.

Поділись


Новини партнерів