Як їсти менше і наїдатися швидше? 7 лайфхаків

Якщо дотримуватися цих правил, ви досягнете відразу двох цілей. По-перше, ви зможете отримувати від їжі більше задоволення, а по-друге – навчитеся не переїдати і вчасно вставати з-за столу, пише Жіночий Світ.

1. Виділіть час, щоб оцінити їжу. Виділіть собі на трапезу чіткий відрізок часу. Навіть п’ятнадцять хвилин краще, ніж нічого. Не читайте під час їжі, не перевіряйте пошту і не дивіться новини!

2. Сядьте за стіл. Якщо ви жуєте на ходу або стоячи біля холодильника, то не можете зосередитися на їжі і не отримуєте від неї задоволення. А крім того, якщо ви їсте стоячи і просто з каструлі, то не можете адекватно оцінити обсяг порції. Так що покладіть їжу в тарілку, візьміть ніж і виделку.

3. Подихайте. Перш ніж приступити до їжі, зробіть кілька глибоких вдихів. Глибоке дихання допомагає заспокоїтися – це особливо важливо, якщо ви дуже голодні і здається, що готові спустошити весь холодильник.

4. Відчувайте смак кожного шматочка, який кладете в рот. Оцініть різні смакові і текстурні відчуття від їжі. Уявіть, що ви прийшли в дуже дорогий і модний ресторан і всі ваші почуття загострені до краю. Ось з таким відчуттям потрібно вечеряти кожен день – навіть вдома, навіть якщо часу зовсім небагато.

5. Пам’ятайте п’ятий принцип: відчуєте ситість. Зробіть перерву посеред трапези, щоб оцінити рівень ситості. Їжа не буде такою смачною і не принесе такого задоволення, коли ви досягнете порогу останнього шматочка.

6. Намагайтеся їсти якомога повільніше. Пам’ятайте: смакові рецептори у вас на язику, а не в шлунку. Проковтування їжі позбавляє вас шансу розжовувати її як слід.

7. Час від часу відкладайте вилку і ніж. І ставте собі запитання: я вже наїлася чи ні? Це допоможе сповільнити темп і дасть вам можливість вчасно зупинитися.

Поділись


Новини партнерів