Як позбутися від застуди: три добавки,які швидко полегшують симптоми

З холодами збільшується ймовірність звичайної застуди. Іноді потрібно кілька тижнів, щоб позбутися від її симптомів. Щоб прискорити процес одужання, зарубіжні фахівці радять приймати кілька корисних добавок, пише Жіночий Світ.

Симптоми застуди – закладений ніс, нежить, м’язові і головні болі, температура. І якщо більшість людей можуть вести повсякденне життя з цими симптомами, то частина завдань може виявитися нездійсненною.

Деякі експерти вважають, що поряд з відпочинком і сном, теплом і питтям рідини, допомагають добавки, які швидко усувають симптоми застуди – цинк, ехінацея і сироп чорної бузини.

Цинк

Огляд досліджень показав, що таблетки цинку можуть допомогти людям позбутися від застуди швидше. В середньому тривалість лікування скорочується на третину. Дози, використані в цьому дослідженні, становили від 80 до 92 мг на день.

Ехінацея

Огляди досліджень, проведених за декілька років показали, що прийом ехінацеї пурпурової запобігає і скорочує термін позбавлення від застуди. Добавка випускається в таблетках, у вигляді чаю і екстрактів.

Позитивний вплив ехінацеї при застуді помітний тоді, коли учасники вживали 2400 мг щодня протягом чотирьох місяців.

Перед прийомом слід порадитися з лікарем, оскільки добавка може вплинути на дію інших ліків, які ви приймаєте.

Сироп з чорної бузини

Сироп чорної бузини використовується для боротьби із застудою в усьому світі. Одне з досліджень показало, що він на 4 дні скоротив тривалість застуди у людей з грипоподібними симптомами і значно знизив важкість застуди в порівнянні з тими, хто приймав плацебо.

Крім цього, зазначається, що ця добавка зменшує симптоми грипу, які схожі на застуду, але діють більш жорстко. Група з 60 осіб з грипом приймала по 15 мл сиропу бузини чотири рази на день. Через два-чотири дні їх стан почав покращуватися. Тим часом контрольній групі знадобилося сім-вісім днів, щоб пом’якшити симптоми хвороби.

Показав ефект і екстракт бузини в формі таблеток. Учасники дослідження, які вживали 175 мг таблеток екстракту протягом двох днів, зменшили такі симптоми, як жар, головний, м’язовий біль і закладеність носа вже через добу.

При цьому звернутися до лікаря необхідно, якщо симптоми не поліпшуються через 3 тижні, раптово посилюються, якщо тримається дуже висока температура, є озноб і тремтіння в тілі, важко дихати або присутній біль у грудях, а також якщо захворіла дитина.

Консультація лікаря потрібна, якщо є діабет або хвороба серця, легенів, нирок або неврологія, ослаблена імунна система, наприклад, через хіміотерапію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів