Фахівці розповіли, навіщо потрібно їсти імбир кожного дня 

Про те, що імбир є потужним антиоксидантом, відомо, напевно, всім. Володіючи протизапальною дією, він відмінно допомагає організму впоратися з різними інфекціями. Саме тому з настанням холодів рекомендують пити чай з імбиром, зміцнюючи імунітет. Але не тільки від застуд і вірусів може допомогти цей продукт, пише Жіночий Світ. Від яких ще неприємностей позбавити вас імбир, читайте в нашому матеріалі.

Допоможе впоратися з болем у м’язах

Маючи здатність знімати запалення, імбир може знизити наростаючі болі. Про це заявили фахівці, які опублікували результати своїх досліджень на порталі AuthorityNutrition.com. Вони провели експеримент, в ході якого учасники протягом двох тижнів додавали в їжу близько 2 грамів кореня імбиру, а також займалися спортом. Всі вони відзначили, що м’язовий біль, який наставав після тренувань значно зменшився.

Позбавить від нудоти

Кажуть, що імбир раніше з успіхом використовували як ліки від морської хвороби. Дійсно, він з легкістю знімає симптоми нудоти, викликані різними факторами: починаючи від неприємних відчуттів, які виникають в результаті стрибків тиску, і закінчуючи алкогольною інтоксикацією.

Покращує функції мозку

Біологічно активні сполуки і антиоксиданти, що містяться в імбирі, допоможуть впоратися з віковими змінами в мозку. Крім того, регулярне споживання продукту покращує пам’ять, позитивно впливає на швидкість реакції і точність математичних розрахунків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів