Лікарі розповіли, кому не можна їсти квашену капусту 

Незважаючи на те, що квашена капуста вважається дуже корисним продуктом, її не рекомендується вживати деяким групам людей. Про це розповіла лікар-дієтолог Наталія Круглова, пише Жіночий Світ.

Так, квашена капуста може нашкодити гіпертонікам, а також людям з порушеннями сольового обміну, оскільки сіль, яка міститься в ній, є причиною стрибків артеріального тиску. Крім того, вона затримує рідину в організмі, що може привести до підвищення артеріального тиску і набряків.

Через продукти бродіння, які містяться в цьому виді капусти, її також не варто їсти людям зі слабким кишечником – це може викликати здуття живота і метеоризм. Не рекомендований продукт і жінкам в період грудного вигодовування – у дитини згодом можуть початися коліки.

– Люди, які схильні до затримки рідини при вживанні солі, повинні вживати квашену капусту з урахуванням вживання інших продуктів, що містять сіль. Повністю виключати таку капусту, може, і не варто, але при цьому потрібно менше їсти інших солоних продуктів, – говорить Круглова.

Джерело

Поділись


Новини партнерів