Дієтологи назвали 7 корисних продуктів, які насправді можуть нашкодити фігурі

Одним з найважливіших критеріїв на шляху до стрункого і ідеального тіла вважається правильне і здорове харчування. Однак більшість з нас помилково вважає, що здорове харчування і дієта – це два взаємопов’язані поняття, пише Жіночий Світ.

На ділі ж виявляється, що це зовсім не так. Багато корисних продуктів можуть стати основною перешкодою в боротьбі із зайвими сантиметрами на талії. У цій статті ми поділимося з вами популярними міфами щодо таких «корисних» продуктів.

Вівсяна каша

Сама по собі вівсяна каша не може завдати шкоди вашій фігурі. Але навряд чи хтось із нас звик їсти вівсянку на сніданок без вершкового масла, цукру або того ж молока. Нерідко каша розбавляється горіхами, сухофруктами, йогуртом і варенням.

Цей продукт хоч і дуже корисний для нашого організму, але без різних добавок прісний і несмачний. А добавки і солодощі додають зайвих калорій страві, яка спочатку мала бути дієтичною. В результаті ми не тільки не можемо позбутися від зайвих сантиметрів на талії, але і з великою ймовірністю отримуємо додаткові.

Щоб цього не сталося, навчіться розбавляти вівсяну кашу низькокалорійними добавками. Ваша фігура не постраждає, якщо в прісну кашу будуть додані кориця, кардамон або мускатний горіх. Не позначиться на ваших формах і невелика жменя свіжих ягід.

Ягоди і фрукти

Намагайтеся їсти в першій половині дня несолодкі яблука, зелені банани або грейпфрути. В якості перекусу можна також вибирати і свіжі ягоди. Однак їх кількість в раціоні краще знизити до 300 г. Всі ці корисні для організму продукти можна додавати в дієтичні каші і знежирені йогурти.

Сухофрукти

У багатьох джерелах про правильне харчування говориться про користь сухофруктів для нашого організму. Звичайно, ці корисні продукти повинні бути включені в щоденний раціон. Однак тут варто враховувати той факт, що сухофрукти володіють високим глікемічним індексом, який призведе до набору зайвої ваги.

Тому, якщо звикли їсти сухофрукти на сніданок або перекушувати ними під час обіду, намагайтеся просто дотримуватися в цьому міри. Щоденне поїдання 100 г таких продуктів не завдасть шкоди фігурі, а тільки зміцнить ваш організм.

Фруктові фреші

Фруктові фреші дуже корисні для нашого організму, але вони крім вітамінів містять велику кількість цукру. Тому, якщо ви стежите не тільки за своїм здоров’ям, а й за своїми формами, відмовтеся від фруктових фрешів на користь свіжих фруктів або овочевих соків. Вони принесуть організму не менше вітамінів, але ось на фігурі ніяк не позначаться.

Сухі сніданки

Цей чудовий продукт давно використовується прихильниками здорового харчування в якості корисного ранкового сніданку. Заперечувати користь такого продукту ніхто не стане, проте є в ньому один підступ – він містить цукор і його замінники.

Крім того, в таких сухих сніданках міститься досить велика кількість добавок, таких як родзинки, шоколад і цукати. Разом всі ці інгредієнти додають калорійності страві, що не може не позначитися на ваших формах.

Горіхи

По праву найбільш смачним і корисним перекусом при правильному харчуванні є горіхи. Але не все так безневинно з цим продуктом, як може здатися. Звичайно, в горіхах міститься велика кількість необхідних організму білків, жирних кислот і клітковини. Але ось в плані калорійності горіхи перевершують навіть молочний шоколад.

В результаті жменька-інша цього корисного продукту буде рівносильна 600 г молочного шоколаду. Тому поїдання таким корисними ласощами з великою ймовірністю не пройде безслідно для вашої фігури.

Темний шоколад

Для багатьох стане відкриттям, що темний шоколад також сприяє набору зайвої ваги. Так, в світі не існує абсолютно корисних продуктів, і темний шоколад тому підтвердження. Щоб не набрати зайву вагу, намагайтеся не налягати ці ласощі, особливо вечорами.

Шоколад – це один з тих продуктів, яким дуже легко захопитися. А вживання його у великих кількостях дуже скоро призведе не тільки до зайвих кілограмів, але і може перерости в куди більш серйозні захворювання, такі, як ожиріння або цукровий діабет.

Поділись


Новини партнерів