Лікарі розповіли, як уникнути ускладнень після застуди 

У холодну пору року стартує сезон грипу та ГРВІ, але небезпечний не сам діагноз, а його ускладнення. Жіночий Світ дізнався, як уникнути неприємних наслідків застудних захворювань.

Якщо не долікувати грип, можна довести до менінгіту, пневмонії, ангіни і тонзиліту. Але цих неприємностей можна уникнути, потрібно тільки знати кілька простих речей.
Якщо ви вже захворіли і відчуваєте, що грип переріс в більш важку недугу, в цьому випадку не обійтися без антибіотиків. Щоб грамотно їх підібрати, потрібно звернутися до лікаря. Ні в якому разі не можна займатися самолікуванням, тому що підбирати антибіотики самостійно – небезпечно.

Щоб запобігти ускладненням, потрібно зайнятися профілактикою. Вона складається з декількох пунктів. По-перше, не нехтуйте щепленнями, адже хворобі можна запобігти ще до того, як вірус проникне в організм. Існують як вакцини від грипу, так і від інших інфекцій. По-друге, потрібно мити руки після відвідування будь-яких громадських місць. Потрібно не просто промивати їх водою, а й користуватися антибактеріальним милом. Мити руки потрібно не менше 30 секунд – за цей час ви видалите максимальну кількість бактерій.

Віруси також осідають на слизових оболонках – в носі і на очах. Тому необхідно промивати і ці місця. Не обов’язково робити це після кожного походу в громадське місце, достатньо двох разів на день: вранці і ввечері.

Для профілактики захворювань добре допомагає свіже повітря, тому потрібно частіше провітрювати приміщення або гуляти на свіжому повітрі. Не нехтуйте вологим прибиранням, особливо, якщо у вас в будинку вже хтось хворий.

Для підвищення імунітету допомагають відповідні напої: морси, киселі, відвари з трав або ягід шипшини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів