Як прибрати набряки на обличчі: 6 порад від остеопата

Набряки на обличчі спричиняють нам чимало прикрощів, особливо вранці. Про що говорить наявність набряків на обличчі? Про слабкий відтік рідини з цієї області. Якщо спостерігається набряклість обличчя, це ще свідчить про напруженість в шиї, про перешкоди для відтоку рідини в зоні шиї, пише Жіночий Світ.

Поговоримо про те, як за допомогою нескладних методів можна позбутися від непривабливих набряків обличчя. Зазвичай набряклість помітна у нас після сну. І це природно: адже ми знаходимося уві сні в горизонтальному положенні і немає природного відтоку рідини від голови під впливом власної ваги. Як же прибрати набряки на обличчі?

Першу дію, яка є досить ефективною в усуненні набряків, ви робите, не докладаючи жодних видимих ​​зусиль. Коли ви прокидаєтеся, то встаєте і починаєте рухатися, а це створює умови для відтоку зайвої рідини. Під час рухів ми стимулюємо переміщення рідини по всьому організму. Якщо є набряклість обличчя, це говорить про напруження шиї, про перешкоди для відтоку рідини в зоні шиї. Тому необхідно звільняти дану область. Для цього ми будемо розтягувати шию у всіх можливих напрямках.

Вправа №1.

Розтягуємо передню бокову поверхню. Впираємося однією рукою в ключицю, іншою – в нижню щелепу. І робимо розтягування по всій області.

Вправа №2.

Розтягуємо задню поверхню шиї і одночасно ніби здавлюємо надлишок рідини від голови.

У набряклості обличчя іноді винна задня поверхня шиї, тому їй необхідно приділити особливу увагу.

Вправа №3.

Складені в замок руки тримаємо на потилиці і розтягуємо ззаду і збоку. У цій вправі важливо не перестаратися і виконувати її акуратно.

Повернемося знову до задньої поверхні шиї.

Вправа №4.

Необхідно розтягнути потиличні м’язи, які розташовуються прямо під потиличною кісткою, за допомогою вказівних пальців. Починаємо від ямочки, яка знаходиться прямо посередині під краєм потиличної кістки. Будемо виконувати розтягуючі рухи в сторони. Для цієї вправи є сенс лягти для того, щоб шия була більш розслаблена. У лежачому положенні розслаблюємо шию і виконуємо вправу зі значним зусиллям. Може виникати відчутна хворобливість, але це нормально. Розтягуємо до тих пір, поки хворобливість не зникне.

Вправа №5.

Це більш глобальний прийом. Виконуємо діафрагмальне дихання в положенні стоячи. Коли ми виконуємо подібні рухи, за рахунок руху живота і діафрагми ми активуємо рух рідини в усьому організмі. І в тому числі – відтік зайвої рідини від області обличчя.

Вправа №6.

Вплив на рефлекторну точку. Вона знаходиться на перетині двох прямих ліній: одна пряма проходить через верхній край вушної раковини, інша – через передній край вушної раковини. Приблизно на 1,5 см від цієї точки знаходиться необхідна зона. Надаємо вплив пальцями симетрично, з двох сторін. Можлива легка хворобливість.

Після виконання запропонованого комплексу ви побачите, що ваше обличчя стало більш привабливим.

https://youtu.be/pCf-sgv0Qdg

Джерело

Поділись


Новини партнерів