Лікар розповів про шкідливі властивості буряка при деяких хворобах 

Буряк вважається дуже корисним овочем, проте не всім людям рекомендується вживати його в їжу, пише Жіночий Світ. За словами лікаря Григорія Конєва, обмеження у вживанні і навіть шкода зумовлені низкою захворювань.

У їх числі люди, які страждають на гастрит з підвищеною кислотністю. Буряк навіть у вареному вигляді підвищує кількість соляної кислоти в шлунковому соку. Його вживання в сирому вигляді при наявності гастриту з підвищеною кислотністю може завдати серйозної і навіть непоправної шкоди. Лікар каже, що пацієнту забезпечені біль в шлунку і тривале лікування, не виключеним є і оперативне втручання.

Також буряк підсилює проносний ефект. Тому людям, схильним до діареї, його теж не слід їсти, навіть в салатах. Не варто вживати буряк і людям, що страждають на цукровий діабет. Справа в тому, що в цьому овочі міститься багато цукру.

Також буряк не рекомендується вживати при сечокам’яній хворобі. Овоч здатний спровокувати погіршення стану. Буде ускладнений процес виведення солей з організму, що може привести до запалення суглобів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів