П’ять дешевих продуктів, які допоможуть очистити організм від шлаків

Експерти з харчування назвали топ-5 продуктів, які допоможуть очистити організм від шлаків і токсинів максимально швидко і без зайвого клопоту.

Якщо вживати ці продукти часто, самопочуття і зовнішній вигляд будуть поліпшуватися дуже швидко, оскільки “сміття” не встигатиме отруювати організм.

Червоний буряк

До його складу входять клітковина, мідь, фосфор, вітамін С і цілий ряд корисних кислот, які покращують травлення і вбивають гнильні бактерії в кишечнику. А ліпотропна речовина “бетаїн”, яка змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. Буряк не тільки допоможе тобі очистити свій організм, він також сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти і кварцу.

Як вживати: відварений, в борщі, як салат або у вигляді соку.

Ріпчаста цибуля

Одним з найважливіших компонентів цибулі є фітонциди, які зберігаються в ефірних оліях. Вони швидко вбивають більшість бактерій і грибків. Крім того, цибуля допомагає поліпшити травлення і засвоєння поживних речовин, і апетит.

Як вживати: свіжою, в салаті або у вигляді настоянки на спирту і косметичної маски (від прищів і вугрів).

Часник

Всього в одному зубчику часнику міститься більше 400 корисних компонентів, які прочищають судини, зменшують рівень холестерину в крові і вбивають причину раку мозку – клітини мультиформної гліобластоми. Також речовини, яких входять до складу часнику, знищують причину виразки шлунку – хелікобактер, вбивають глистів, дифтерійну і туберкульозну паличку.

Як вживати: найкраще свіжим або в подрібненому вигляді.

Білокачанна капуста

Завдяки харчовим волокнам, які входять до її складу, цей овоч пов’язує важкі метали і токсини і легко виводить їх з організму. Також в її склад входять органічні кислоти, які позитивно впливають на травлення і стабілізують мікрофлору. А рідкісний вітамін U “вбиває” небезпечні речовини і бере участь в синтезі вітамінів і навіть загоює виразки.

Як вживати: можна свіжу або квашену, або навіть у вигляді соку.

Яблука

Цей фрукт стабілізує роботу всієї травної системи, завдяки пектину і клітковині, яка “пов’язує” шлаки і токсини. Яблука покращують апетит, допомагають виробленню шлункового соку, позбавляють від закрепів, знищують збудників вірусів грипу А, дизентерії, золотистого стафілокока.

Як вживати: в свіжому вигляді зі шкіркою, у вигляді соку і тертої “кашки”, у вигляді компоту.

Ці п’ять продуктів не принесуть шкоди твоєму здоров’ю, тому, якщо ти хочеш позбавити свій організм від шлаків і токсинів, то використовуй тільки ці овочі і фрукти. Утримайся від ліків та іншої хімії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів