Лікарі розповіли, чому не можна гріти ніс гарячим яйцем 

Не всі народні засоби корисні, а деякі з них вазагалі небезпечні, як, наприклад, прогрівання носа при нежиті гарячим яйцем, мішечками з сіллю або піском, а також іншими підручними засобами. У цій статті ми розібралися, чому не можна гріти ніс і чим це загрожує.

Нежить – один з перших симптомів застуди або ГРВІ. Лікарі попереджають, що на початкових стадіях захворювання достатньо використовувати засоби для промивання носа і судинозвужувальні краплі, якщо без них ніяк не обійтися. При запаленні в гайморових пазухах накопичується слиз, це природна реакція на запальний процес, і краще, що може зробити людина, для полегшення свого стану, – це вчасно його видаляти, тобто промивати ніс і сякатися.

Хто добре вчився в школі, пам’ятає, що при нагріванні тіло розширюється. Те ж відбувається і зі слизом, що скупчується в носових пазухах. Будь-яке нагрівання викликає посилення запалення, яке може привести до менінгіту і менінгоенцефаліту. До речі, лікарі кажуть, що приблизно половина людей, які потрапили в стаціонар з такими захворюваннями, зізнавалися, що гріли ніс при нежиті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів