Дієтолог розповідає, чому потрібно їсти кожні 4 години

Потрібно їсти тричі на день? Або всі шість? Порад з цього приводу багато. Дієтолог розповідає, чому так важливо їсти кожні 4 години, і що найкраще підійде для перекусу, пише Жіночий Світ.

Скільки разів на день потрібно їсти?

На це питання не існує універсальної відповіді – все залежить від стану здоров’я. Наприклад, при гастриті і ожирінні, корисне дробове харчування. У першому випадку воно допомагає уникнути так званої голодної секреції, а в другому – скоротити обсяг шлунка.

Проте, є люди, яким краще харчуватися 3-4 рази на день. До них відносяться, ті, у кого занадто часте харчування викликає інсулінорезистентність, що в свою чергу, сприяє набору зайвої ваги. Ось чому важливо звертатися до лікаря, для підбору індивідуального режиму харчування.

Але все ж для більшості людей, дробове харчування корисніше – для обміну речовин, шлунково-кишкового тракту, боротьби із зайвою вагою.

Чим перекушувати між основними прийомами їжі?

Головна помилка тих, хто постійне перекушує – це перекушувати простими вуглеводами – булочками, цукерками, батончиками.

«Відмінний варіант – контейнер з їжею з дому, а в ньому овочевий салат і шматок відвареного або запеченого з часником і спеціями м’яса. Не виходить – по дорозі на роботу загляньте в магазин і візьміть там нежирний йогурт або сир жирністю не більше 20% – це хороше джерело кальцію. Підійдуть також горіхи і сухофрукти або свіжі несолодкі фрукти ». – розповідає Алла Погожева провідний науковий співробітник Федерального дослідного центру харчування, біотехнологій та безпеки їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів