Звички, які дозволять вам впоратися з застудою набагато швидше

При перших ознаках застуди ми намагаємося пити більше рідини, приймаємо противірусні препарати і дотримуємося постільного режиму. Але мало кому відомо, що існує ряд додаткових факторів, які сприятливо позначаються на нашому здоров’ї. А деякі звички, навпаки, тільки погіршують самопочуття, пише Жіночий Світ.

Лікарі не перестають вказувати, що каву в період захворювання пити не потрібно. Вона викликає тахікардію, підвищує тиск і дає додаткове навантаження на серце, що вкрай не рекомендується тілу в період нездужання. Ще одна причина, чому кава протипоказана при застуді, – вона вимиває з організму рідину, яка необхідна тілу при вірусних інфекціях.

Також в період застуди намагайтеся якомога частіше мити руки, щоб не дати поширитися мікробам і бактеріям. Пам’ятайте про те, що не потрібно чіпати обличчя руками і, тим більше, торкатися до слизистих оболонок.

Боятися протягів і свіжого повітря в період застуди – неправильно. Провітрювати приміщення в період вірусів – необхідність і запорука швидкого одужання. Відкриваючи в кімнаті вікно, покидайте приміщення. Не варто також кутатися в три ковдри і паритися в декількох светрах. Одягніть приємну до тіла піжаму, в якій вам буде комфортно і тепло.

Будьте обережні з опалювальними приладами та кондиціонерами. При сухому повітрі слизові оболонки пересихають і пропускають в організм більше бактерій і інфекцій. Зволожуйте носові оболонки, провітрюйте приміщення.

Як ми вже говорили раніше, в період застуди потрібно пити більше рідини. Найбільш ефективними в цей період будуть звичайна вода кімнатної температури, морси, відвари з трав, компоти з фруктів. Головне – щоб напій не був ні занадто холодним, ні гарячим. Останні обпалюють горло і тільки підсилюють запальні процеси.

Відмовтеся на цей період від прийняття гарячої ванни. Найкраще очищає шкіру від токсинів і бруду душ з комфортною температурою або обтирання рушником, якщо на звичні водні процедури немає сил.

Поділись


Новини партнерів