4 важливі факти про хвороби серця, які варто знати кожній жінці

Інфаркт і серцевий напад стають «жіночими» хворобами, тому особливо важливо вміти вчасно розпізнати їх ознаки, пише Жіночий Світ.

Хвороби серця – як і раніше рахуються «щасливим» вбивцею: на їхньому рахунку – кожна четверта передчасна смерть в світі. При цьому до сьогодні багато жінок вважають, що інфаркт і серцевий напад – це «чоловіча» хвороба, а багато лікарів і раніше ігнорують специфічні симптоми серцевого нападу і діагностують захворювання у жінок на більш пізніх стадіях, ніж у чоловіків. Ось кілька важливих фактів про хвороби серця, які варто знати кожній жінці.

Хвороби серця – це «жіноча» хвороба

Щорічно від захворювань серця вмирає на 28% жінок більше, ніж чоловіків. І найчастіше це відбувається саме тому, що у жінок інфаркт проявляє себе інакше, а лікарі, на жаль, часто ігнорують ці специфічні симптоми і ставлять правильний діагноз іноді занадто пізно.

Хвороби серця більш «смертельні», ніж рак грудей

Незважаючи на те, що ще й досі найбільш «жіночою» причиною смерті вважається рак молочної залози, насправді інфаркти і серцеві напади вбивають нас в 10 разів частіше. Зрозуміло, це не означає, що вам не потрібно регулярно перевіряти стан грудей, але це означає, що за здоров’ям серця варто стежити в кілька разів пильніше.

Хвороби серця стрімко «молодіють»

Найбільшому ризику хвороб серця і раніше схильні жінки, що пройшли через менопаузу. Але зайва вага, підвищений кров’яний тиск, куріння та інші фактори можуть серйозно підвищити ризик інфаркту і серцевого нападу, навіть якщо вам ледве виповнилося 30.

Ви можете знизити свій ризик

Все, що ви чули про здоровий спосіб життя і його вплив на здоров’я серця – правда. Навіть якщо у вашій сімейній історії були випадки інфаркту, серцевого нападу або інших серцевих недуг, ви можете істотно знизити свій власний ризик. Контролюйте тиск, киньте курити, стежте за вагою, регулярно займайтеся спортом – звучить нудно, але це і правда працює.

Поділись


Новини партнерів