Ненависна печія: як можна позбутися за допомогою простих методів

Печіння в горлі та грудній області, іноді навіть відчуття тиску всередині, або просто печія відбувається через те, що продукти секреції шлунку потрапляють в стравохід, пише Жіночий Світ.

Така неприємність траплялася з багатьма. Всі ці симптоми – явний сигнал про допомогу з боку шлунково-кишкового тракту. Як правило, печія починається приблизно через 30 хвилин після їжі. Особливо, якщо на обід було багато жирної, копченої, гострої або кислої їжі, а разом з десертом міцний чорний чай або кава. Часом ця неприємність наздоганяє по кілька разів на день і приносить великий дискомфорт. Звідси і виникає питання: «Як від неї позбутися?». Багато людей спочатку звертаються до народних засобів.

Один з найпопулярніших засобів – питна сода. Одну чайну ложку необхідно розчинити в склянці води. Вона допомагає нейтралізувати кислотне середовище шлунку. Але захоплюватися цим засобом не можна – в ній міститься натрій, який позначається на кровоносних судинах і на роботі нирок.

Добре допомагає при печії лужна мінеральна вода, але перед її вживанням слід попередньо випустити всі гази.

Серед домашніх способів є рецепт з коренем імбиру. Вживати його необхідно з кожним прийомом їжі. Також радять спробувати порошок з яєчної шкаралупи. Яйце попередньо зварити круто, зняти шкаралупу і подрібнити. Приймати по половині чайної ложки по 2 рази в день.

Наші бабусі використовували м’ятний чай або відвар полину як засіб від печії. Також рекомендуються свіжі морква та огірки, можна поїсти насіння соняшнику.

Сік з картоплі вважається дуже ефективним. Сиру чисту картоплю необхідно натерти і віджати. Щоб в такому соку не було багато крохмалю – дайте йому відстоятися. Трьох хвилин вистачить, але не більше. Вже через 10 хвилин з’єднання починають окислюватися і руйнуватися. При частих нападах такий напій необхідно пити за півтори години до сніданку, після чого півгодини полежати і тільки через годину приступити до сніданку. Курс лікування становить десять днів.

Ще один популярний і доступний засіб – це гречка. Крупу спочатку викладають на суху сковороду, прожарюють, поки зерна не стануть темно-коричневими, слідом товчуть до стану борошна. Щіпку такого порошку потрібно приймати по три рази на день перед їжею. Необхідно запити водою.

Щоб уберегтися від печії, необхідно дотримуватися кількох простих правил:

• Обмежити вживання жирних і гострих страв;

• Відмовтеся від сигарет;

• Після їжі не можна спати як мінімум півгодини, краще прогулятися;

• Під час сну тримати верхню частину тулуба на 15 см вище – підніміть узголів’я свого ліжка. Так шлунковий сік не буде потрапляти в стравохід.

Дуже важливо пам’ятати, що представлені рецепти підходять не всім, і не варто зловживати самолікуванням. При систематичному повторенні нападів печії вирушайте до лікаря.

 

Поділись


Новини партнерів