8 цілющих властивостей виноградних кісточок

Виноградні кісточки приносять користь здоров’ю і позитивно впливають на зовнішній вигляд, пише Жіночий Світ. Вони містять ряд вітамінів і необхідних організму антиоксидантів, допомагають боротися з інфекцією і нормалізують кровообіг.

Кісточки винограду – корисний продукт, необхідний організму. Наприклад, пасивному курцеві виноградні кісточки допоможуть мінімізувати згубний вплив диму від сигарет. Ці кісточки сприяють очищенню крові від медикаментів і шкідливих складових. Цілюща дія кісточок винограду охоплює цілий список позитивних впливів. Наприклад, очищення організму, поліпшення якості зору, профілактика серцево-судинних захворювань і нормалізація артеріального тиску. Даний продукт активно використовується в народній медицині. Крім цього, виноградна кісточка є важливим інгредієнтом засобів по догляду за шкірою.

Цінні якості кісточок винограду

Наявність вітамінів

До складу кісточок входять наступні вітаміни:

  • С – для зміцнення імунітету
  • К – необхідний для процесів росту, так як допомагає регенерації тканин
  • А – необхідний для хорошого зору

Наявність антиоксидантів

До складу виноградних кісточок входить значна частка фенолу, токоферолу, проантоціаніду. Всі три вважаються сильними антиоксидантами і борються з вільними радикалами в організмі.

Ефект кісточок винограду: захист від різного роду забруднень

Ми вже наголошували, що кісточки винограду захищають від токсичного впливу тютюнового диму (особливо це стосується пасивних курців).

Стабілізація кровообігу і очищення крові

Кісточки винограду нормалізують кровообіг, оберігають від формування тромбів, приводять у норму тиск. Флавоноїди в складі кісточок сприяють зміцненню та розширенню судин, посилюють еластичність стінок останніх. Також, флавоноїди, як уже говорилося, чистять кров від слідів лікарських препаратів і токсинів.

Антибактеріальна і протизапальна дія

Кісточки винограду допомагають зняти запалення і перемогти інфекцію.

Препарат ефективний при наступних недугах:

  • артрит
  • дерматит та інші дерматологічні проблеми
  • синусит
  • коліт
  • гастрит
  • інфекція сечового міхура

Позитивний вплив на волосся, профілактика облисіння

Кісточки винограду оберігають волосся від випадіння за допомогою нормалізації кровообігу і зміцнення стінок судин.

Антиканцерогенна дія

Через високий показник антиоксидантів в їх складі, кісточки винограду активно використовують у народній медицині як засіб профілактики злоякісних новоутворень (грудей, шкіри, простати).

Поліпшення якості зору

Маючи в своєму складі високий показник вітаміну Е, кісточки винограду допоможуть зберегти зір, приносять заспокоєння очам, допоможуть зняти напругу, втому.

Позитивний вплив на шкіру

Кісточки винограду сприяють тому, що шкіра довго залишатиметься юною і сяючою.

Інгредієнти в складі кісточок – колаген і ресвератрол – головні елементи у протидії старінню шкіри. Саме з цієї причини на основі екстракту кісточок винограду випускають креми для боротьби з акне, зняття напруги і поліпшення еластичності шкіри.

Джерело

Поділись


Новини партнерів