5 ознак раку, які часто не сприймаються всерйоз

Ці ознаки раку часто здаються нешкідливими, і тому багато хворих не сприймають їх досить серйозно. Німецькі медики назвали такі симптоми на порталі Focus Online.

Фахівці констатують, що симптоми раку є «надзвичайно різноманітними». Багато людей не сприймають попереджувальні ознаки всерйоз, в той час як ці сигнали можуть допомогти виявити онкологічне захворювання на такій стадії, коли його лікування може допомогти зберегти життя.

Кашель. У більшості випадків пацієнти пов’язують кашель із застудою або алергією і не висловлюють особливого занепокоєння, помітила фахівець Центру профілактики раку Тереза Варфоломій.

«В основному, кашель не означає наявність раку. Але тривалий кашель повинен бути досліджений, щоб виключити рак легенів», – сказала Тереза ​​Варфоломій з Центру профілактики раку.

За словами експерта, кашель або захриплість, які не проходять довше двох тижнів, а також не проходять після прийому лікарських препаратів, – це серйозна причина пройти обстеження у лікаря.

Печія. Вона може виникати через багато причин: наприклад, через сильний стрес, вживання занадто жирних і солодких страв. Якщо печія проявляється лише зрідка, то приводу для занепокоєння немає. В інших випадках варто пам’ятати про те, що печія може бути ознакою раку горла і стравоходу.

Шкірний свербіж. Німецькі фахівці відзначають, що небезпека, яка виходить від виникаючих на шкірі пігментних плям і родимок, часто недооцінюється. Тим часом, плями можуть переростати в злоякісну меланому. Ознаки даному процесу: свербіж або печіння в відповідний момент часу. Якщо людина помічає такі симптоми, їй слід обов’язково відвідати дерматолога.

Кров в калі. Поява крові в калі може мати багато причин, і більшість з них – нешкідливі (основними є геморой або незначні розриви слизової оболонки). Але у віці, починаючи з 50 років, будь-який епізод появи крові в калових масах повинен змусити людину записатися на прийом до лікаря, дали раду експерти.

Опухлі лімфатичні вузли. Збільшені лімфовузли, які не болять, – це можлива ознака раку лімфатичних вузлів. Таке припущення може бути вірним, якщо цей безболісний набряк зберігається тривалий час і не зменшується. Медичне обстеження в такій ситуації має бути обов’язковим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів