Фахівці назвали найкращу добавку, що запобігає руйнуванню суглобового хряща

Проблеми з суглобами відчувають мільйони людей на планеті. Добавки можуть бути використані для підвищення вітамінів в організмі, а також допомагають впоратися з хронічним болем, що відчувається в колінах, руках, ліктях або плечах. Лікарі відповіли на питання, які з них найкраще приймати для запобігання руйнуванню хряща. Одна з таких – добавка хондроїтину сульфату.

Фахівці роз’яснюють, що з віком, рух суглобів стає більш жорстким і менш гнучким, оскільки кількість мастильної рідини всередині зменшується, а хрящ стає тоншим. Зв’язки також мають тенденцію скорочуватися і втрачати деяку гнучкість, що робить суглоби чутливими.

Ходьба, фізичні вправи і рух протягом життя позначаються на хрящі. Дегенерація може викликати хронічне запалення суглобів, яке призводить до артриту.

Хрящ – це гладка, еластична сполучна тканина, яка покриває кінці кісток і надзвичайно важлива для організму, оскільки вона забезпечує опору, не менше жорстку, ніж кістка, гнучкість рухів і має більшу стабільність, ніж м’язи.

Хрящ пом’якшує рух суглобів і допомагає їм рухатися плавно і легко. У разі пошкодження наступають численні ускладнення.

Артроз є найбільш поширеною формою артриту і також відомий як дегенеративне захворювання суглобів.

Існують десятки добавок, які призначені для лікування болю в суглобах, але кращою є добавка хондроїтину, оскільки ця речовина є будівельним блоком хряща і може допомогти запобігти його руйнуванню при остеоартриті.

Прийом хондроїтину також зменшує біль в суглобах і скутість ходьби у людей з цим станом.

У дослідженні, проведеному Національним інститутом охорони здоров’я, досліджували хондроїтин на предмет того, як він може допомогти при остеоартрозі.

Дослідження показало, що його прийом запобігає виникненню болю і скутості, які викликає недуга. Так, біль в коліні у 53 відсотків людей, які вживали добавку, зменшився на 20 відсотків.

Хондроїтин сульфат може також сповільнити прогресування остеоартриту, звуження суглобового простору при його прийомі не менше двох років.

Рекомендована доза – 400-800 мг два-три рази в день.

Симптоми пошкодження хряща включають біль в суглобах, набряк, скутість, відчуття клацання, скреготу або блокування, защемлення або слабшання суглоба.

Важке пошкодження хряща, ймовірно, не покращиться само по собі. Якщо його не лікувати, воно може з часом зношувати суглоби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів