Як втратити 6 кг за три тижні: секрет дієти доктора Майкла Мослі

Позбутися зайвих кілограмів доволі складно, а знайти кращу дієту ще складніше. Однак зарубіжний лікар, дієтолог Майкл Мослі знає секрети боротьби із зайвою вагою і ожирінням. Він вважає, що дотримуючись цих правил, можна досягти бажаного схуднення.

Розроблений доктором план дієти Fast 800 може допомогти людям за три тижні позбутися від 6 кілограмів. Хоча таке харчування передбачає вживати 800 калорій в день протягом двох тижнів, Мослі представив ряд загальних порад для тих, хто збирається худнути.

Крок перший – рідина, жир, волокно

На думку дієтолога, багато людей не отримують достатньо води і абсолютно не підозрюють про ризик зневоднення для здоров’я. Воно викликає млявість, і крім іншого, спрага сприймається як голод. Велика кількість випитої води допомагає відчувати себе ситим.

Відносно жиру, то традиційно вважається, що його слід уникати. Це не зовсім так. Хоча харчова промисловість запропонувала ряд продуктів з низьким вмістом жирів і без нього, темпи ожиріння все одно продовжують рости. Тому потрібно вживати хороші жири – моно- і поліненасичені, які стримують апетит, уповільнюючи швидкість спорожнення шлунка. Для цього слід вибирати оливкову олію, горіхи, жирну рибу і жирні молочні продукти.

Волокно – дуже важлива речовина для кишечника. Клітковина сприяє поліпшенню кишкового мікробіома, підвищує рівень хімічних речовин «гарного настрою», які виробляються мозком. Крім того, клітковина викликає викид певної хімічної речовини, що знижує апетит.

Продукти з клітковиною – це свіжі овочі, особливо зелень, необроблені зернові і бобові.

Крок другий: більше білка і з’їдати його першим

Добре відомо, що помірна кількість білка в раціоні допомагає отримувати задоволення від їжі, проте важливий і час, коли його  потрібно їсти.

Свій день слід починати з білкової їжі. Тоді підвищуються рівні дофаміну – речовини, яка керує нашими зв’язками винагороди, а також знижується тяга до їжі до обіду.

Крок третій: уникайте продуктових пасток

Багато хто помічав, що почавши обідати нездоровою їжею, буває важко зупинитися. Точно так само, як правильна їжа допомагає відчувати ситість, неправильна робить все навпаки, збільшуючи тягу до їжі.

Рясні, енергетично щільні, дуже смачні продукти з’явилися недавно. До них в ході еволюції люди виявилися не готові. В результаті мозок абсолютно не пристосований для того, щоб впоратися з інтенсивною винагородою, яку отримують від такої їжі, і перемикається в режим «більше і більше» після першого укусу.

Нездорова їжа – це пастка, призначена для того, щоб витрачати гроші і набирати вагу. Від таких продуктів потрібно триматися подалі.

З огляду на такі поради, можна успішно боротися із зайвою вагою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів