Лікарі назвали хвороби, які часто плутають з ВСД 

Багато українців люблять займатися самолікуванням і ставити собі діагнози. Однак дуже часто те, що пишуть в Мережі, виявляється неправдою. Одним з найпопулярніших захворювань, які люди ставлять собі неправильно, є ВСД.

Вегетосудинну дистонію дуже часто плутають з іншими хворобами. Справа в тому, що ВСД – дуже таємничий розлад, синдроми якого розмиті. Крім того, такого синдрому немає в класифікації міжнародних хвороб, тому ставлять його тільки в нас. У цій статті ми розповімо, у яких захворювань симптоми точно такі ж, як у ВСД.

Іпохондричний розлад

Це – психологічне захворювання, при якому людина впевнена у своїй хворобі. Вона зауважує у себе симптоми і наполягає на тому, що невиліковно хвора, а її життя в небезпеці. При цьому, всі його аналізи можуть бути в порядку. Дуже часто іпохондрія супроводжується депресією і стресом, а навантаження на організм перетворюється в справжні симптоми – запаморочення, біль у грудях, нудоту, головний біль та інші.

Синдром роздратованого кишечника (СРК)

Здуття, діарею і розлад кишечника теж люблять зараховувати до синдромів ВСД. Як правило, від СРК страждають люди 30-40 років. До його симптомів відносять постійні болі в животі, які зникають після того, як людина сходить в туалет. Пацієнт може страждати як від діареї, так і від запору.

СРК найчастіше з’являється через стрес, психічні захворювання або дисбактеріоз. Лікують його правильним харчуванням і заспокійливими.

Фіброміалгія

Це захворювання є комплексним розладом з м’язовим болем, депресією, порушенням сну і втомою. Основний симптом пов’язують з неприємними відчуттями, які можуть тривати у хворого протягом трьох місяців.

Як правило пацієнти говорять, що у них болить все тіло, або вони просто відчувають себе застудженими. Найчастіше фіброміалгія включає в себе ряд неприємних відчуттів, які пов’язані не тільки з фізичним станом людини, а й психологічним.

Джерело

Поділись


Новини партнерів