Фахівці назвали три продукти, які допоможуть знизити холестерин

Дієта при підвищеному холестерині

Щоб знизити рівень холестерину, фахівці британської системи охорони здоров’я рекомендують скоротити вживання жирної їжі, особливо тієї, що містить насичені жири.

Поряд з цим виявлено, що певні продукти також мають властивості, що знижують рівень холестерину. Це авокадо, часник і темний шоколад.

Авокадо є багатим джерелом мононенасичених жирів і клітковини, які є двома живильними речовинами, що знижують рівень «поганого» холестерину і підвищують рівень хорошого. Це довели клінічні дослідження.

В одному з них учасники з надмірною масою тіла, ожирінням і холестерином ЛПНЩ, які вживали один авокадо в день, знизили рівні ЛПНЩ більше, ніж контрольна група.

Аналіз інших 10 досліджень також показав, що заміна авокадо на інші жири знизила загальний холестерин, ЛПНЩ і тригліцериди.

Часник, завдяки сильним рослинним з’єднанням, в тому числі аліцину, також може допомогти знизити загальний і поганий холестерин.

Темний шоколад і какао мають такі ж властивості. Люди, які двічі в день пили какао, за місяць досягли зниження кров’яного тиску і ЛПНЩ на 0,17 ммоль/л. Навпаки, хороший холестерин виріс.

Допоможе і додавання в раціон грибів-глив. Так, екстракт гливи запобігає утворенню атеросклерозу за рахунок зниження холестерину.

Одне з досліджень показало, що цей гриб позначається не тільки на рівнях холестерину, а має ефект регулювання глюкози в крові у пацієнтів з діабетом.

Інші способи знизити рівень холестерину включають виконання ряду вправ – як мінімум, 150 хвилин в тиждень, а також відмова від куріння і скорочення алкоголю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів