Фахівці назвали 10 простих засобів, які допоможуть позбутися від нудоти

Нудота сильно псує життя, а прийняти ліки не завжди можливо. Фахівці нагадують: існують прості засоби, які можуть допомогти впоратися з проблемою.

Лимон. Освіжаючий запах лимона – перевірений засіб для позбавлення від нудоти. У гострих випадках можна тримати в роті шматочок цитруса або пити лимонний сік, розведений водою.

Вода. Власне сама вода також може рятувати від нудоти. Склянку холодної негазованої води слід випити маленькими ковтками, це полегшує відчуття нудоти.

Свіже повітря. Іноді, щоб впоратися з нудотою, достатньо подихати свіжим повітрям, при цьому роблячи глибокі вдихи і рухаючись.

Жувальна гумка. При її жуванні утворюється слина, яка стимулює травлення і допомагає шлунку. Самі жувальні рухи також можуть відволікати від нудоти.

М’ята. Масло м’яти допомагає при головних болях, а також при розладах травлення, таких як нудота і подразнений шлунок. Корисний і чай з м’ятою – найкраще пити його маленькими ковтками.

Чай з фенхелем, анісом або кмином. Ефірні масла, що містяться в цьому насінні, заспокоюють шлунок. Нерідко для зборів, які допомагають при проблемах з травленням, об’єднують всі три рослини.

Розім’ятий банан. Пюре з банана «втихомирює» шлунок і допомагає впоратися з характерним при нудоті неприємним станом.

Картопляне пюре. Якщо нудота привела до нападу блювоти, вживання цього пюре допомагає швидше відновитися.

Морква. Її також корисно їсти у відвареному, розім’ятому до пюре вигляді – морква добре впливає на напружений шлунок, сприяє розслабленню.

Цукор. Продукти, які швидко засвоюються організмом, такі як сухі сухарі або білий хліб, теж допомагають позбутися від нудоти.

Бульйон. Овочевий або курячий бульйон в якості легкої дієти є хорошим вибором при нудоті і блювоті: він заповнює зруйновану організмом рідину і електроліти. Головне, щоб бульйон не був занадто жирним.

Імбир. Імбир є давно перевіреним домашнім засобом від нудоти. Але вагітним жінкам слід знати: імбир володіє властивістю стимулювати кровообіг, і його дія може призвести до процесів, що викликають передчасні пологи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів