Фахівці пояснили, чому їсти стоячи – небезпечно для здоров’я 

Не дарма традиція приймати їжу сидячи – одна з найдавніших у світі. Наші предки знали, що снідати, обідати і вечеряти потрібно не поспішаючи. Ми ж, звикнувши жити в шаленому ритмі, нерідко перекушуємо на ходу, не підозрюючи, як негативно це впливає на наше здоров’я.

“Стоячи влізе більше”

Ця жартівлива приказка частково правдива. Дійсно, коли ми сидимо, кишечник злегка здавлює внизу шлунок і таким чином зменшує його обсяг. Саме тому, постійно приймаючи їжу стоячи, ви ризикуєте набрати зайві кілограми.

Розлад травлення

Звичка “закидати” в себе холодні закуски на “льоту” (навряд чи вам вдасться в поспіху з’їсти гарячий суп) нерідко призводить до нетравлення, а часом і до захворювань травної системи. Перекушуючи на ходу, людина погано пережовує їжу, яка, в свою чергу, травмує стінки стравоходу і шлунку, а це призводить до гастриту. Більш того, потрапляння крихт в горло нерідко провокує асфіксію і навіть смерть, якщо людині вчасно не надати допомогу.

Ожиріння

Поспішне поїдання їжі сприяє ожирінню за рахунок того, що, коли ми ковтаємо шматочки їжі, не пережовуючи їх як слід, мозок не встигає отримувати сигнали про насичення. Тому їжа продовжує надходити в переповнений шлунок, що врешті-решт веде до ожиріння. Щоб такого не відбувалося, слід їсти не поспішаючи, в спокійній обстановці, ретельно пережовуючи їжу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів