Прихована харчова алергія: симптоми і ознаки у дітей і дорослих

Доктор Tom O’Bryan з Детройта розповів історію, як разом з патологоанатомом він довго шукав, що послужило причиною інфаркту у його батька. Причому патологоанатом так і не зміг зрозуміти, в чому справа, оскільки у покійного не спостерігалося жодних ознак серцевого нападу – рівень холестерину був абсолютно нормальним, а артерії були заблоковані всього на 15%, що ніяк не могло привести до летального результату.

Tom O’Bryan після довгих роздумів відновив хронологію подій і прийшов до наступного висновку:

  • Спровокувати серцевий напад може підвищений рівень гомоцистеїну, причому цей фактор крім формування бляшок викликає спазм артерій.
  • Підвищення рівня гомоцистеїну провокує нестача вітамінів B.
  • Зниження рівня вітамінів B в організмі часто викликає прихована алергія до глютену, в ході якої запалюється тонкий кишечник, адже саме в ньому відбувається процес всмоктування вітамінів.

Прихована харчова алергія – непомітний і небезпечний ворог

Щоб підтвердити теорію доктор перевірив не тільки свій організм на рівень вітамінів групи B, а й близьких родичів батька. І результат був вражаючим – у всіх рівень вітамінів цієї групи був низьким. На думку доктора, дефіцит вітамінів передається у спадок.

Прихована харчова алергія не є основною причиною серцевого нападу, але вона в будь-якому випадку негативно позначається на здоров’ї і провокує появу надмірної ваги.

Можливо, причиною надмірної ваги та інших проблем зі здоров’ям була прихована харчова алергія

На жаль, сучасна медична освіта залишає бажати кращого і майбутніх лікарів не вчать, наскільки важливо для людини правильно харчуватися. Крім того, багато лікарів вважають неосвіченими тих, хто радить змінити звичну систему харчування. Нинішні фахівці визнають хіба що такий діагноз, як непереносимість лактози, хоча насправді від харчування безпосередньо залежить наше здоров’я.

Сучасна харчова промисловість націлена на отримання максимального прибутку, а якість продуктів харчування залишається на останньому місці. Адже подумайте, якщо бджоли гинуть від хімічних речовин, що використовуються для обробки полів, чи буде така їжа приносити користь людському організму?

Керуючись здоровим глуздом стає очевидно, що та чи інша їжа підходить не для кожної людини. І це змушує задуматися про те, як виявити приховану харчову алергію і вберегти себе від неприємних наслідків.

Симптоми і ознаки прихованої алергії у дітей і дорослих

При вживанні продукту-провокатора харчової алергії у людини може затуманитись свідомість. Така ситуація особливо трагічна, оскільки після виключення з раціону цього продукту і повернення ясності мислення людина починає усвідомлювати, в яких жорстких умовах протягом довгого часу працював його мозок.

Відомий доктор Arthur F. Coca’s розробив безпечний тест, що дозволяє визначити за допомогою пульсу, чи є у людини прихована алергія на той чи інший продукт. Тест не дає 100% гарантії, що саме ця їжа є згубною для організму, але все ж, завдяки цьому дослідженню доктору вдалося виявити приховану алергію у власної дружини і скласти перелік продуктів, які не міг терпіти її організм. Такий тест може пройти кожен і це є оптимальним рішенням, враховуючи, що навіть дорогі аналізи на виявлення непереносимості певних продуктів також не можуть гарантувати 100% вірний результат.

Метод доктора ARTHUR F. COCA: як перевірити непереносимість продуктів, не виходячи з дому

Для цього необхідно:

  • Знайти місце, де ви зможете розслабитися, і де вас не буде нічого відволікати.
  • Полежте протягом 5 хвилин, щоб стабілізувати серцебиття.
  • Засічіть рівно одну хвилину (не більше і не менше), порахуйте частоту пульсу.
  • З’їжте один продукт, який, на вашу думку, може спровокувати алергічну реакцію.
  • Через 15 хвилин ще раз порахуйте частоту пульсу за одну хвилину.
  • Якщо частота збільшиться на 20 і більше ударів, можна припустити, що у вас прихована алергія на з’їдений продукт. Щоб отримати більш достовірний результат – виключіть цей продукт з раціону на 3-4 тижні, а потім спровокуйте свій організм і знову з’їжте цей продукт.

Дієта виключення і провокації дозволяє визначити наявність прихованої алергії на продукти.

Протягом 3-4 тижнів, коли ви виключите «підозрюваний» продукт з раціону ведіть спеціальний щоденник, де потрібно буде відображати наступну інформацію про себе:

  • рівень енергії;
  • настрій;
  • самопочуття;
  • ефективність роботи системи травлення;
  • наявність головних болів і інших негативних симптомів.

Слід зазначити, що при повторному введенні в раціон «підозрюваного» продукту реакція організму може виникнути не відразу, а протягом 72 годин. І будь-який негативний симптом буде служити ознакою, що у вас є прихована алергія.

Дотримуючись дієти виключення і провокації, ви зможете запобігти розвитку інфаркту і повернутися до повноцінного здорового життя.

Джерело

Поділись


Новини партнерів