Фахівці назвали п’ять продуктів, які збільшують тривалість життя

Експерти давно довели, що секрет довгого життя полягає в правильному харчуванні і дотриманні здорової, збалансованої дієти, яка забезпечує довголіття. Коли ж мова йде про вибір продуктів, то вони виділили з переліку п’ять найголовніших для збільшення тривалості життя.

Гострі спеції

Згідно з китайськими дослідженнями, продовжити життя може додавання в їжу спецій, особливо гострих. Дослідження, яке охопило майже 500 000 чоловік, які вживали гостру їжу раз в день, показало зниження ризику смерті на 10%.

Дослідники вважають, що капсаїцин, який міститься в складі гострих страв, має властивості, спрямовані проти ожиріння, характеризується наявністю антиоксидантів, протизапальних і протипухлинних здібностей.

Яйця

Яйця багаті білком і низькокалорійні. Це робить їх чудовим вибором для тих, хто хоче підвищити тривалість життя. Протеїн збільшує тривалість життя завдяки своїм насичуючим властивостями. Яйця позитивно впливають на втрату ваги, зберігають пам’ять, здоров’я очей і кісток.

Зелені листові овочі

Численні дослідження показали, що зелені листові овочі також покращують здоров’я і продовжують життя. Особливо корисною є темна листова зелень. Вона містить мінімальну кількість калорій і володіє потужним живильним ефектом.

Волокно

Довгому і здоровому житті сприяють волокнисті продукти – вівсянка, цільнозернові вироби. Згідно з дослідженням, люди, які харчувалися їжею, багатою клітковиною, особливо з цільного зерна, мали значно менший ризик смерті, ніж ті, хто її не вживав. Це пов’язано зі здатністю волокна регулювати рівень цукру в крові і випорожнень.

Риба

Дослідники виявили, що у людей, які їдять багато риби, в крові найвищий рівень омега-3 жирних кислот, що призводить до зниження ризику смерті на 27%.

Для збільшення тривалості життя кращою вважають жирну рибу, наприклад, лосося, скумбрію, оселедець, озерну форель, сардини і тунець. Фахівці радять з’їдати її як мінімум одну порцію на тиждень.

Доктор Сара Брюер додала, що згідно з дослідженнями, дієти, засновані на рослинах, допомагають знизити смертність і серцево-судинні захворювання, і для цього не потрібно бути 100-відсотковим вегетаріанцем.

Високе споживання фруктів і овочів допомагає знизити ризик проблем з диханням, артриту і вікової дегенерації жовтої плями.

Тільки рослини містять клітковину, яка відіграє важливу роль у підтримці насичення і регуляції процесів. Коли ми їмо їжу, багату клітковиною, у нас менше шансів переїдати, що полегшує підтримку здорової ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів