7 засобів, які допоможуть заснути швидше

Сон впливає на організм, дозволяє йому відпочити, перезавантажитися і підготуватися до нового дня. Не секрет, що якість сну безпосередньо впливає на наше самопочуття. Але що робити, якщо ви налагодили режим і знайшли в своєму щільному розкладі 8 дорогоцінних годин на повноцінний відпочинок, але годину-дві просто крутитеся в ліжку, намагаючись позбутися від нав’язливого потоку думок? У цій статті ми розповімо вам про прості способи, які допоможуть розслабитися ввечері і швидко зануритися в сон.

АРОМОТЕРАПІЯ

Деякі аромати мають заспокійливий ефект, вони здатні розслабити тіло і розвантажити голову. Відомо, що такими властивостями володіють лаванда і ромашка: декілька крапель ефірної олії цих рослин в спальні допоможуть швидше розслабитися і заснути. Для тих, хто не хоче возитися з аромалампами, існують спеціальні спреї для подушок з розслаблюючими ароматами.

МЕЛАТОНІН

Щоб підготуватися до сну, наше тіло виробляє гормон мелатонін. Коли ви лягаєте далеко за північ, гортаєте в ночі стрічку Instagram ( гаджети – джерело світла, яке заважає виробленню мелатоніну) і перманентно не висипаєтеся, то ваші біоритми збиваються. Відповідно, мелатонін виробляється вже не в тих кількостях, і спроби лягти спати вчасно закінчуються провалом. Американська академія медицини сну (AASM) прийшла до висновку, що БАДи з мелатоніном (хімічний аналог гормону) здатні вирішити цю проблему. Однак перед їх прийомом необхідно проконсультуватися з лікарем, щоб він підтвердив, чи дійсно у вас спостерігається нестача гормону сну.

КОРІНЬ ВАЛЕРІАНИ

Настій з кореня валеріани заспокоює центральну нервову систему, покращує діяльність серцево-судинної системи і знижує артеріальний тиск. Ця рослина здавна вважається однією з найефективніших рослинних засобів з заспокійливими властивостями, тому вона відмінно підійде тим, хто страждає від безсоння. Експерти Медичної школи Гарварда впевнені, що валеріана в переважній більшості випадків нешкідлива, тому з її допомогою можна налагодити режим сну.

КАЛЬЦІЙ

Кальцій стимулює вироблення гормону сну, саме з цієї причини дітям дають по вечорах тепле молоко. Фахівці радять людям, які не можуть заснути, з’їдати перед сном нежирні продукти, багаті кальцієм: сир, кефір, йогурт. Це допоможе швидше заснути.

МЕДИТАЦІЯ

Люди, які володіють мистецтвом медитації, вкрай рідко страждають від безсоння. Вони легко можуть прогнати з голови всі думки і налаштуватися на сон. Якщо ви робите успіхи на уроках йоги і вже навчилися заспокоювати своє тіло і розум, то спробуйте попрактикувати це і в спальні. Почніть з 15 хвилин медитації перед сном, це допоможе заспокоїтися після напруженого дня.

АКУПУНКТУРА

Акупунктура здатна розслабити м’язи на більш глибокому рівні, зняти напругу, біль і скутість, які часто бувають причиною безсоння. Багато лікарів призначають сеанси акупунктури тим, хто веде малорухливий спосіб життя і має проблеми зі спиною.

РОМАШКОВИЙ ЧАЙ

Найпопулярніший і простий спосіб налаштуватися на сон – чашка ромашкового чаю. Важливо пам’ятати, що варто вибирати саме трав’яний чай, так як зелений з додаванням ромашки має в своєму складі кофеїн, а цей компонент дає зворотний ефект.

Джерело

Поділись


Новини партнерів