Фахівці назвали продукти, що знижують ризик онкології

В умовах постійного поспіху і неминущого стресу ми зриваємося на фастфуд, алкоголь та інші шкідливі харчові захоплення. А тим часом навіть одна порція картоплі фрі підвищує ризик виникнення аномалій в організмі в кілька десятків разів. Крім того, малорухливий спосіб життя, який веде більшість населення також може привести до неприємних хвороб.

Проте, це не означає, що ви повинні відмовлятися від жирів: адже не всі з них шкідливі, наприклад, лляна олія або оливкова містять поліненасичені жирні кислоти, які необхідні нашому організму для нормального функціонування. Крім олії в чистому вигляді, лікарі радять вживати жирну рибу, горіхи і гарбузове насіння. Однак контролюйте надходження жирів в організм, так як зайва вага також не додасть вам здоров’я.

Які ж жири приносять найбільшу шкоду?

Як вважають лікарі, найгірше на нашому здоров’ї відображаються трансжири – ті самі, які утворюються в процесі смаження, а також ті, що містяться в маргарині і олії. Причому ви можете отримати непотрібну дозу не тільки відвідавши мережу популярних ресторанів фастфуду, але і «отруїти» себе вдома. Намагайтеся не зловживати жирним м’ясом і молочними продуктами. І тим більше якнайменше смажте – найкраще запекти ту ж саму курку в духовці.

Невже потрібно відмовитися від м’яса?

Ні, але скоротити точно потрібно. За статистикою, найчастіше серед хворих на рак кишечника зустрічаються любителі ковбас і копченостей. Природно, у свята можна дозволити собі кілька бутербродів з копченою ковбасою, але цим варто обмежитися. Те ж саме стосується вживання шашликів і стейків в щоденному режимі. Звичайно, раз в тиждень ви можете побалувати себе улюбленою відбивною, проте на постійній основі в раціон слід включити рибу, м’ясо птиці або кролика: прекрасна заміна червоного м’яса.

Які продукти допоможуть знизити ризик захворювання?

Помідори

Ви можете використовувати їх як в свіжому вигляді, так і у вигляді соку або томатної пасти. У томатах міститься корисна речовина під назвою лікопін.

Цвітна капуста і броколі

Так, багато хто вибирає капусту з салату, але може варто розкуштувати цей неймовірно корисний продукт? У броколі міститься сульфорафан, речовина, яка добре затримує розвиток ракових клітин.

Кава

Напевно, найприємніший продукт, з вживанням якого мало у кого виникають проблеми. Однак цим напоєм не варто зловживати людям, які страждають від стрибків тиску. Будьте обережні!

Джерело

Поділись


Новини партнерів