Фахівці назвали 4 простих способи зміцнити імунітет 

Міжсезоння традиційно вважається часом підвищеної небезпеки застудних захворювань. Саме восени і навесні ми починаємо активно намагатися зміцнити імунітет, приймати вітаміни і інші «чарівні» засоби. Зрозуміло, що людина, яка володіє сильним імунітетом має менше шансів захворіти, тому і намагаємося його зміцнити. Але крім спеціальних імуномодулюючих препаратів є інші, не менш ефективні способи допомогти організму пережити сезон застуд.

Не забувати про норму сну

7-9 годин – необхідний час відпочинку для дорослої людини. Якщо не звертати на неї уваги і регулярно перебувати в стані недосипання, організм в результаті дасть збій. Йому просто нізвідки буде брати сили на боротьбу з різного роду запаленнями і поширенням мікробів.

Фізична активність

Підвищенню імунітету сприяють регулярні спортивні тренування. Але перевантажувати себе надмірно зовсім не варто: високі навантаження можуть, навпаки, зіграти злий жарт: не підвищити, а знизити імунітет. Цілком достатньо помірних занять. Навіть ходьба протягом 30 хвилин піде на користь.

Сонячні ванни

Звичайно, осінь рідко нас балує по-справжньому сонячними днями, але кожен з них потрібно «ловити» і проводити більше часу на свіжому повітрі і сонці як тільки з’являється така можливість. Сонце – краще джерело вітаміну D, дефіцит якого може привести до підвищення ризику респіраторних захворювань.

Мінеральна вода і зелений чай

Мінеральна вода допомагає організму виводити шлаки і токсини, а зелений чай багатий антиоксидантами, які сприяють зміцненню імунітету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів