5 способів позбутися від болю в горлі

Біль в горлі викликає сильний дискомфорт і перешкоджає нормальній  активності. На щастя, крім ліків і засобів для полоскання існують і натуральні методи боротьби з цим розладом.

Солона вода. Найбільш простий і дієвий метод. Невелику кількість солі змішайте з водою в співвідношенні пів чайної ложки на 100 мл. Потрібно полоскати цим розчином горло, але бажано, щоб вода була теплою. Сіль допомагає видаляти слиз з запалених тканин.

Мед. Вживайте сирий мед, а якщо його смак вам неприємний, то додавайте кілька меду в чай. Мед знижує ступінь сухості в горлі і допомагає його змащувати. Крім того, він приносить полегшення від некомфортних симптомів подразнення в горлі.

Більше води. Без води в організмі припиняється виробництво слини і слизу. А це посилює процеси запалення. Ніякої заміни води не існує, оскільки кава і чай тільки погіршить ваше положення.

Льодяники. Льодяники від кашлю, які продаються без рецепта, містять ментол, який викликає оніміння тканин горла і на деякий час позбавляє від болю. Крім того, вони також збільшують виробництво слини, необхідної для змазування горла.

Додаткова подушка. Сон з додатковою подушкою під головою запобіжить від дихання через рот уві сні. А якщо ви дихаєте через рот, то сухість горла тільки посилюється, зростає і рівень запалень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів