8 ознак серцевого нападу, які часто пропускаються жінками

У медичній практиці серцеві напади у жінок після 50 років дуже часто закінчуються смертю – в тому числі тому, що їх симптоми пропускаються як пацієнтками, так лікарями.

Експерти рекомендують жінкам знати, як проявляють себе хвороби серця. За їхніми словами, існують ознаки, що дозволяють дізнатися про наближення серцевого нападу.

Так, наприклад, такою ознакою може бути оніміння в руках, яке часто турбує тільки протягом декількох хвилин. У більшості випадків таке оніміння спостерігається в лівій руці, також можуть виникати відчуття поколювання, слабкість, болі.

Також сигналом серцевого нападу, що наближається може бути зубний біль. Його особливістю є те, що болить не в якомусь конкретному зубі, а віддає на всю щелепу. Кардіологи відзначають, що таким чином проявляє себе «відбитий» біль, який виходить від серця.

Провісниками жіночого інфаркту може бути біль у шлунку, який виникає без особливих причин, а також нудота і блювота. Якщо крім них спостерігаються ще й інші симптоми наведеного тут ряду, потрібно обов’язково звернутися до лікаря.

Ще одним сигналом про серцевий напад у жінок є біль в спині. У деяких випадках гострий біль в області між лопатками виявляється єдиною ознакою наближення нападу.

Крім цього, багато жінок відчувають незвичне відчуття в грудях, що нагадує тиск на груди. Інші симптоми, які можуть при цьому виникати – це печія, поколювання, печіння, які тривають протягом двох-трьох хвилин.

У жінок старше 55 років зі слабким серцем або зі спадковим ризиком (в родині були випадки серцевого нападу) на його наближення можуть вказувати ознаки, що нагадують грип, – ломота в тілі, нудота, слабкість.

Що стосується слабкості в цілому, то якщо вона виникає при виконанні зовсім простих і буденних дій, це також може передвіщати у жінок серцевий напад.

Джерело

Поділись


Новини партнерів