Фахівці пояснили, чому не можна пити молоко з медом при застуді 

Що говорили нам наші мами і бабусі, коли ми скаржилися на те, що у нас болить горло, а температура піднімалася вище позначки в 37 градусів? Правильно, пити гаряче молоко, та меду в нього покласти побільше!

Допомагало. Правда, ненадовго, а потім ставало гірше. У наші дні лікарі, навпаки, говорять про те, що так можна ще більше нашкодити своєму здоров’ю.

Зрозуміло, пити необхідно, причому в досить великих кількостях: рідина виводить з організму токсини, які утворюються в процесі життєдіяльності вірусів і бактерій. Але напої не повинні бути палючими, ідеальний варіант – тепле пиття або кімнатної температури. Зайве ж гаряча рідина подразнює слизову горла і рота, роблячи хворому тільки гірше.

Додавати мед в гаряче молоко або чай фахівці також не рекомендують. По-перше, ці напої практично повністю знищують корисні властивості цього цілющого продукту. А по-друге, є думка, що при нагріванні мед починає виділяти канцерогени, які вкрай шкідливі для здоров’я.

Якщо ви все ж вирішили під час хвороби вживати молоко, вибирайте напій середньої жирності. Занадто жирне молоко дає непотрібні під час хвороби калорії і сприятливе середовище для харчування бактерій, а не знищує їх.

Джерело

Поділись


Новини партнерів