Проста, але ефективна дієта на чаї з молоком

Для комфортного і безпечного схуднення на ції дієті варто дотримуватися ряду нескладних правил.

Основні правила

  • Кожного дня готуйте свіжий напій на весь день. Пийте його кожні 2-3 години.
  • Не забувайте про чисту воду, яка допоможе уникнути зневоднення організму на час дієти.
  • Слідкуйте за своїм самопочуттям. Якщо відчуваєте недобре, і самопочуття тільки погіршується – відмовляйтеся від дієти і переходьте на звичне харчування.
  • Правильно виходьте з дієти: не налягайте в перший же день на улюблені шкідливі продукти.

Рецепти

Є 2 класичних рецепти, за якими готують чай з молоком.

Рецепт 1

Для нього знадобиться:

  • класичний розсипний чорний чай без добавок – 1 чайна ложка;
  • 100 мл коров’ячого молока (жирність до 2,5%);
  • 100 мл гарячої води.

У кухоль насипати заварку і залити гарячою водою. Дати трохи настоятися і додати молоко. Розмішати і пити як в гарячому, так і в теплому вигляді.

Рецепт 2

Інгредієнти ті ж, що і для 1 рецепту, але у великій кількості:

  • 1 літр молока з меншим відсотком жирності;
  • 2 чайні ложки чорного чаю;

На плиті нагріти вказаний обсяг молока. Поки воно гаряче, додати в нього заварку і дати трохи охолонути. Пити, розбавляючи напій гарячою водою.

Розвантажувальний день на чаї

Розвантажувальні дні на чаї з молоком можна влаштовувати 1 раз в тиждень. Протягом дня дозволено вживати тільки чайний напій з молоком і чисту, фільтровану воду. В чай можна додавати цукор та інші підсолоджувачі, а також пити його разом з солодощами та випічкою.

Один такий розвантажувальний день дозволить позбутися від 500 грам до 1 кілограма зайвої ваги. У день можна випивати до 5-6 кухлів чайного напою, кожні кілька годин. Пам’ятайте про те, що такий чай має сечогінний ефект, і може спровокувати часті відвідини вбиральні.

Дієта на 7 днів

Тижнева дієта не така сувора, як розвантажувальний день на чаї. Крім чаю з молоком дозволена рідка вівсянка на воді і легкі овочеві бульйони з невеликою кількістю овочів (морква, капуста, селера). Сіль і спеції слід використовувати по мінімуму, але взагалі від них відмовлятися не варто. Дозволені трав’яні напої, а також чиста вода до 2-3 л на добу.

Користь

Чайний напій корисний не тільки для схуднення. Серед його переваг також числиться виведення шкідливих токсинів з організму. Дієта на чаї допоможе позбутися від тяжкості в шлунку і привести в порядок роботу шлунково-кишкового тракту.

Протипоказання

Не варто захоплюватися дієтою без особливих на те вагомих причин. Дієта голодна, і якщо є проблеми зі здоров’ям, краще відмовитися від неї на користь більш збалансованого харчування. Перед початком порадьтеся зі своїм лікарем і прийміть до уваги всі протипоказання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів