Спеціалісти назвали п’ять вуглеводних продуктів, з якими можна швидше схуднути

Безвуглеводні системи харчування з метою схуднення сьогодні відчувають бум популярності. Тим часом, існують такі продуктові джерела вуглеводів, які не тільки корисні для здоров’я, але і роблять нас стрункішими.

Відмова від вуглеводів і боязнь вуглеводів – це типова проблема серед тих, хто активно худне або намагається залишатися в формі. Безвуглеводні дієти поширені серед зірок, що закріплює успіх цього типу харчування.

Але дієтологи наголошують: для здорового обміну речовин якраз важливо вживати достатню кількість вуглеводів. У кожному прийомі їжі, на думку експертів, веглеводів повинно бути не менше 55%.

Вуглеводи забезпечують організм паливом, з якого він отримує енергію. Для користі здоров’ю й фігурі вчені рекомендують віддавати перевагу складним вуглеводам, які довго перетравлюються і підтримують відчуття ситості.

Кукурудза. Один з кращих вуглеводних продуктів. Кукурудза насичена клітковиною, містить йод, фосфор, магній, кальцій, залізо. Бажаючим схуднути слід вибирати свіжу кукурудзу – в консервованій часто міститься занадто багато солі і цукру.

Стручкова квасоля. У ній мало калорій і одночасно багато клітковини, яка оздоровлює кишкову флору, покращує імунітет і активізує метаболізм. Крім цього в стручковій квасолі багато білка.

Нут. Крім клітковини цей продукт багатий рослинним білком, який поліпшує роботу серця, а також марганцем, який є борцем з передчасним старінням.

Паста. Так, худнути на макаронах можливо. Але також важливо, щоб паста була приготовлена з твердих сортів пшениці і не була перевареною. Окреме слово – про соуси. Якщо є жирні та вершкові соуси з пастою, про схуднення доведеться забути. Макарони потрібно поєднувати з овочами, сиром – словом, з чимось менш калорійним і насиченим.

Гриби. У цьому джерелі вуглеводів міститься багато антиоксидантів, які підвищують опірність організму до запалень і раку. Гриби варто поєднувати з крупами, тоді вони будуть краще засвоюватися.

Джерело

Поділись


Магазин