Фахівці назвали топ-5 жироспалюючих напоїв

«Що б такого з’їсти, щоб схуднути?» – це питання часом мучить кожного, хто намагається привести свою фігуру в норму. А що якщо не з’їсти, а випити? Замінивши, наприклад, вечерю на смачний коктейль для схуднення можна підвищити ефективність дієти і подолати ефект «плато». Рецептів жироспалюючих напоїв в мережі можна знайти чимало, в цій статті – найефективніші з них.

Топ-5 найбільш ефективних напоїв для схуднення:

Кефір з корицею і перцем

250 мл знежиреного кефіру, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. меленого імбиру, червоний перець – на кінчику ножа.

Кефір сам по собі корисний, адже будучи кисломолочним продуктом, містить активні культури корисних лактобактерій, а відповідно, покращує діяльність шлунково-кишкового тракту, ніж сприяє очищенню організму. Кориця багата марганцем і селеном, а головне, що вона має властивість знижувати рівень цукру в крові, мелений імбир і перець додадуть пікантності смаку і прискорять обмін речовин. Вживати такий напій краще на ніч.

Зелений коктейль

Ківі – 1 шт, 2 часточки лимона, 5 гілочок петрушки, 5 гілочок м’яти, мінеральна вода без газу 100 мл.

Такий коктейль ідеально підійде для спекотних літніх днів. Готується він за допомогою блендера. Ківі, крім свого приємного кислуватого смаку, має антиоксидантні властивості, а лимон, петрушка і м’ята прискорюють обмін речовин і освіжають смак. Мінеральна вода дозволяє відновити баланс електролітів в спеку або після інтенсивного тренування. Приймати напій можна в будь-який час дня.

Вода Сассі

2 літри мінеральної води без газу, 1 нарізаний огірок, 1 ч. л. імбиру.

Суміш настоюється протягом доби і ідеально підходить для розвантажувальних днів. Для досягнення результату, випити весь отриманий напій потрібно протягом 1 дня. Цей напій був придуманий відомим американським дієтологом Синтією Сасс. Багато людей, які бажають схуднути, вже оцінили смак і ефект від цього напою, адже незважаючи на свій простий і доступний склад він допомагає прискорювати метаболізм і очищає організм.

Грейпфрутовий коктейль

Шпинат 6 листів, 150 мл грейпфрутового соку, мінеральна вода – 400 мл, апельсин 1 шт.

Грейпфрут і апельсин, як і інші цитрусові, давно визнані відмінними жироспалювачами. Шпинат в свою чергу містить поживні речовини, вітаміни і мікроелементи, підсилює обмін речовин, володіючи при цьому мінімальною калорійністю. Через вміст кислоти в цитрусових, коктейль небажано вживати на голодний шлунок.

Імбирний лимонад

2 літри води, 3 ст. л імбиру, 1 ч. л кориці, 2 ст. л. меду, лимон 1 шт.

Неспроста багато людей, які намагаються схуднути, замінюють звичайні солодощі на мед. Мед містить практично всі вітаміни і мінерали, необхідні для належного функціонування організму! Імбир і лимон зміцнюють імунітет.

Кориця, як вже було сказано раніше, допоможе знизити рівень глюкози в крові, а значить, процес розщеплення жирів піде інтенсивніше.

Користь і шкода

Незважаючи на всю свою незаперечну користь, рецепти жироспалюючих коктейлів підходять тільки для повністю здорових людей. При наявності, наприклад, шлунково-кишкових проблем, таких як гастрит або виразка, з раціону виключаються цитрусові, тому в цьому випадку варто вибрати коктейль, який їх не містить. Перед початком схуднення краще проконсультуватися з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів