Ці рецепти з куркумою зцілюють артрит, подагру, артрози і радикуліт!

Куркума – це одна з найбільш затребуваних спецій в кулінарії. Східні цілителі ставляться до неї серйозно, називаючи «природним аспірином». Куркумі приписують цілий набір цілющих якостей. Це і бактерицидну, і протизапальну, і кровоспинну, і заспокійливу дію.

Куркума для суглобів – справжній порятунок. Діючи самостійно або в парі з іншими корисними продуктами (молоко, мед, кефір, імбир), вона блокує больові синдроми і перешкоджає прогресуванню захворювань, повністю усуваючи запалення в організмі.

Висушені корені рослини перед застосуванням слід підігріти на маслі або жиру – для активізації корисних речовин (куркуміну). Те ж саме відноситься і до порошку – його потрібно замочити на кілька хвилин в соняшниковій або будь-якій іншій олії.

Увага! Представлені рецепти з куркумою для суглобів рекомендується застосовувати тільки після схвалення лікаря.

«Золоте молоко» – один з найбільш ефективних засобів для лікування уражених суглобів.

Інгредієнти:

  • куркума (2 столових ложки);
  • молоко (склянка);
  • вода (склянка);
  • мед і масло (по 1 чайній ложці) – за бажанням.

Приготування:

1. Куркуму залийте водою і прокип’ятіть на слабкому вогні 10 хвилин, невпинно помішуючи. У вас повинна утворитися густа паста.

2. Її остудіть, перекладіть в скляну ємність і сховайте в холодильник. Термін придатності пасти – 1 місяць.

3. Підігрійте молоко, не доводячи до кипіння, і додайте в нього 1 чайну ложку пасти з куркуми. У напій для поліпшення смакових властивостей можна додати мед і масло.

Увага! Куркума для суглобів ( «золоте молоко») приймається протягом 40 днів – вранці або перед сном. У рік рекомендується проводити не більше двох курсів.

З імбиром від артриту

Рецепт № 1. Зробіть цілющий мікс з куркуми (порошок), подрібненого кореня імбиру і меду. Всі інгредієнти візьміть в рівних частинах. Зілля приймайте 3 рази в день по 0,5 чайної ложки до трапези.

Рецепт № 2. Змішайте жовту пряність (1 чайна ложка), подрібнений імбир (2 чайні ложки) і червоний мелений перець (0,5 чайної ложки). Розведіть інгредієнти гірчичним маслом, попередньо розігрівши його. У вас повинна вийти кашоподібна суміш. Її потрібно викласти на бавовняну або марлеву тканину і прикласти до ураженої ділянки. Зняти через 2-3 години.

З кефіром

Кефірні рецепти з куркумою для суглобів допомагають в 9 випадках з 10.

Компоненти: окріп – 0,5 літра; чорний листовий чай – 4 столових ложки; шматочок кореня імбиру – 1 см; кефір – 0,5 літра; куркума – 2 столових ложки; кориця – щіпка; мед – 1 столова ложка. Чай, куркуму, імбир і корицю залийте окропом, настій остудіть, і тільки потім додайте в нього кефір і мед. Все ретельно змішайте і приймайте 1 раз в день – вранці або протягом дня. Тривалість лікування – 2 тижні.

Цілющий чай з куркуми

Куркуму можна вживати і у вигляді чаю. Для його приготування 0,5 чайної ложки прянощі залийте склянкою гарячої води. Додайте в чай ​​мед (1 чайна ложка) і пийте вранці або ввечері протягом 14 днів.

Протизапальні компреси:

Рецепт № 1. Інгредієнти: куркума – 1 чайна ложка; подрібнений корінь імбиру – 0,5 чайної ложки; мед натуральний – 2 столових ложки. Змішайте всі компоненти – вийде паста. Суміш викладіть на чисту марлеву тканину і прикладіть до скутої спазмами ділянки на 2 години. Зверху закутайте теплим шарфом.

Компреси з куркуми слід робити щодня.

Рецепт № 2. Інгредієнти: куркума – 1 чайна ложка; кавова гуща – 2 столових ложки; кориця і дрібна сіль – по 1 чайній ложці; оливкова олія – 1 столова ложка. Перед початком процедури зробіть масаж ураженої ділянки. Суміш викладіть на місце, захоплене запаленням, і закутайте спочатку марлевою тканиною, а потім теплою хусткою. Час дії компресу – 2 години.

Увага! Дані процедури слід проводити раз на день протягом 8-10 діб.

Протипоказання

Незважаючи на приголомшливий лікувальний ефект, рецепти з куркумою для суглобів мають протипоказання. Обумовлені вони сильною біологічною активністю спеції. Тому перед застосуванням засобу наполегливо рекомендується порадитися з фахівцями.

Куркума заборонена до прийому:

  • при жовчнокам’яних хворобах, так як надає рух каменям і блокує жовчовивідні канали;
  • при схильності до алергії та індивідуальної непереносимості куркуми;
  • жінкам в положенні і годуючим жінкам (дозволяється вживання в малих кількостях);
  • при схильності до кровотеч – пряність розріджує кров;
  • людям, які готуються до хірургічної операції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів