Звідки зайві 5 кг: дієтолог назвала популярну причину

Дієтолог і фітотерапевт Тіана Фіалкова розповіла, як позбутися від набряклості і опухлості на обличчі й тілі вранці.

Про це вона розповіла в Facebook і підкреслила, що її поради стануть в нагоді навіть тим, у кого вже налагоджені харчові звички і тим, хто позбувся основних шкідливих продуктів.

Дефіцит магнію

Якщо жінці не вистачає Mg, то організм починає затримувати воду. Особливо явно цей процес проявляється в період ПМС, коли гормон альдостерон (регулює водно-сольовий обмін) особливо активно затримує воду і призводить до надмірних втрат Мg.

Дефіцит йоду

Набряклість особливо виражена вранці на обличчі і повіках, але має дифузний характер – все тіло буде пастозним. При вираженому дефіциті йоду тотальна набряклість може не зникати до кінця протягом дня. Після заповнення дефіциту пацієнти зазвичай відзначають, як “зменшилося” в обсягах обличчя, чи зникла ранкова набряклість і чи “не закисають” вранці очі.

Хронічний холестаз (застій жовчі)

Дає найчастіше набряклість повік, часто приєднується алергічного характеру набряклість, свербіж повік вранці.

“Зрозуміло, це не всі причини виникнення набряків на обличчі/тіла, але я досить часто зустрічаю їх в комплексі у своїх пацієнтів. А якщо додати до всього ще й пізню вечерю, вуглеводи на ніч, адинамію (системний лімфостаз), недосипання (високий кортизол), то ви отримаєте коктейль з причин вашої набряклості і “вічно” зайвих 5 кг “, – зазначила експерт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів