Їсти чи не їсти: 5 плюсів голодування

Останнім часом існує багато питань і суперечок на тему правильного харчування. Адепти здорового способу життя стверджують, що важливо дотримуватися норми калорій, щоб харчування не завдало шкоди. Але є і ті, хто вважають періодичне голодування корисним. У чому його плюси розповідаємо в нашому матеріалі.

Скинути вагу

Допомога в позбавлення від зайвої ваги – ось один з головних плюсів голодування. Це дозволяє ефективно спалювати жирові клітини, що набагато краще дієт. Головне дотримуватися переривчастого голодування, а не сидіти без їжі тижнями.

Поліпшення сприйнятливості до інсуліну

Дослідники довели, що за допомогою голодування люди краще засвоюють вуглеводи. Вся справа в тому, що поліпшується сприйнятливість до інсуліну.

Прискорення метаболізму

Якщо влаштовувати періодичне голодування, то травна система отримає відпочинок. Завдяки такому підходу можна істотно поліпшити обмін речовин, що також відмінно позначиться на процесі схуднення.

Збільшення терміну життя

Як це б не звучало, але голодування сприяє довголіттю. Оцінити таку методику вже змогли жителі різних країн, де практикується періодичне голодування. Чим менше людина їсть, тим менше витрачає енергії на роботу травної системи, а значить, довше живе.

Користь для мозку

Мозкова активність завдяки періодичному голодуванню стане набагато кращою. Воно збільшує вироблення білка під назвою нейротрофічний фактор мозку. Він сприяє перетворенню в нові нейрони стовбурових клітин, запускає різні хімічні речовини, потрібні для здоров’я нервів. До того ж цей білок захищає від хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів