Лікарі розповіли про вітаміни, які викликають ракові пухлини

Ракові пухлини, зокрема, в легенях можуть викликати навіть вітаміни.

Як написав професор Інституту харчування при Університетській клініці Шлезвіг-Гольштейн Мартін Смолліч, стаття якого опублікована в журналі Die Zeit, раніше всі вважали, що такі вітаміни, як С або В не приносять шкоди, а їх надлишок виводиться з організму через сечу.

У його статті вказується, що надлишок вітамінів групи В (В6, В9 або В12) можуть викликати рак легенів або інші ракові утворення.

Автор статті провів ряд досліджень, щоб довести, що багато вітамінів в надлишку викликають ракові пухлини. Смолліч пише, що він провів більше 20 експериментів, які були присвячені вітамінам В-групи і їх взаємозв’язку з раком. Він зазначив, що чим більше людина прагне до вживання цього вітаміну, тим вищий у неї ризик розвитку захворювання.

Серед його генетичних аналізів були також виявлені люди, у яких було перевищена кількість вітаміну В12. Він зазначив, що саме ці люди були генетичними володарями раку легенів.

Автор статті і експериментів нагадує, що згідно з рекомендаціями товариства харчування, дорослій людині необхідно в день вживати 4 мкг вітаміну В12, за даними Федерального інституту оцінки ризиків, людина повинна в день з’їдати близько 25 мкг цього вітаміну.

Він констатує, що в аптеках продається вітамін В12, з добовою дозою 1000 мкг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів