6 симптомів у чоловіка, які сигналізують про проблеми зі здоров’ям

Чоловіки рідко звертають увагу на своє здоров’я. За ними, як правило, стежать жінки – мами, сестри, подруги, дружини. На які симптоми варто звернути увагу і негайно звертатися в лікарню, розповіли експерти.

Ознаки, з якими чоловікові треба йти до лікаря

Порушення сечовипускання

При порушенні сечовипускання варто задуматися про стан свого здоров’я. Симптомами цього можуть бути прискорене, хворобливе, слабке сечовипускання. При роздвоєнні струменя, почутті неповного випорожнення або нетриманні сечі краще буде не зволікати з походом до лікарні. Подібні симптоми можуть говорити про різні захворювання чоловіка – аденому простати, стриктуру уретри і так далі.

Виділення з сечовипускного каналу

Подібні симптоми можуть сигналізувати про проблеми зі здоров’ям у чоловіка. Особливо це стосується кров’яних виділень. Перш за все в такій ситуації потрібно відразу бігти в лікарню, щоб виключити страшні наслідки, наприклад, рак. На ранніх стадіях можна повністю позбутися від цієї недуги.

Запалення

У паховій області можливі різні утворення, що теж говорить про порушення чоловічого здоров’я. Наприклад, можуть спостерігатися такі симптоми: збільшення в розмірах, поява пухлиноподібних утворень або біль в області мошонки. У цьому випадку теж не варто затягувати з походом до лікаря.

Відсутність вагітності у постійної партнерки протягом року

Якщо у постійної партнерки при бажанні зачати дитину не настає вагітність протягом одного року і більше, то це привід непокоїтися. Це може бути симптомом безпліддя або варикоцеле, тобто розширення вен сім’яного канатика.

Біль в попереку

Це досить частий симптом у представників обох статей. Але чоловікам не варто плювати на своє здоров’я в такій ситуації. Звичайні болі в попереку можуть сигналізувати про серйозні проблеми, наприклад, грижі, сечокам’яну хворобу, гідронефроз і ін.

Біль в кістках

Кісткові болі теж сигналізують про проблеми зі здоров’ям у чоловіка. Не потрібно нехтувати цим симптомом. Зокрема, болі в кістках можуть бути ознаками метастаз раку простати в кістки.

Що робити?

У такій ситуації чоловікові важливо зрозуміти, що не варто безладно ставиться до свого здоров’я. Якщо чоловік сам не хоче цього усвідомлювати, то його дружина або мама повинні донести цю думку до нього. Особливо це важливо для чоловіків старше 45 років.

В якості профілактики необхідно проводити огляд у лікаря-уролога раз на рік. Особливо якщо раніше вже виникали проблеми з чоловічим здоров’ям.

У такій ситуації дуже важливо підтримувати чоловіка, так як при виявленні різних симптомів і хвороб психологічна допомога не менш важлива, ніж лікування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів