ТОП 7 продуктів, які покращують роботу печінки

Дуже важливо уважно ставитися до свого харчування і включити в свій раціон продукти, натуральні компоненти яких покращують роботу печінки і нормалізують її функції.

Броколі

Один з найбільш корисних для здоров’я овочів, броколі природним чином очищає нашу печінку.

Антиоксиданти, які містяться в броколі, знижують ризик розвитку ракових захворювань і ефективно очищають наш організм від токсинів.

Також вона є джерелом клітковини, яка не тільки нормалізує наше травлення, але і знижує рівень холестерину в крові.

Броколі є джерелом вітаміну Е – розчинного антиоксиданту, який оберігає нашу печінку від передчасного старіння.

Горіхи

У горіхах міститься амінокислота Л-аргінін, яка береже нашу печінку від накопичення токсинів.

Також горіхи містять клітковину і жирні кислоти Омега-3, які також стимулюють очисні процеси в цьому важливому органі.

Невелика кількість горіхів дозволяє контролювати рівень холестерину в крові і сприяє адекватному засвоєнню жирів.

Яблука

Яблука є незамінним елементом харчування кожного з нас.

Цілющі властивості цих фруктів здавна відомі людям. Вони ідеально підходять для очищення печінки і покращують роботу жовчного міхура.

Яблука містять велику кількість пектину – розчинної клітковини, яка очищає органи травної системи, видаляючи токсини, що накопичуються в кишечнику і печінці.

Вживання яблук знижує рівень поганого холестерину в крові (так званий LDL-холестерин). Завдяки цьому нашій печінці стає легше його переробляти.

Яблучна кислота, що міститься в них, полегшує виведення канцерогенних часток і токсинів, які накопичуються в крові людини.

Цитрусові

Цитрусові містять ефірні масла, вітаміни і антиоксиданти, які стимулюють природне очищення печінки і заспокоюють запальні процеси.

Ці фрукти є джерелом вітаміну С, який зміцнює нашу імунну систему, оберігаючи нас від появи інфекцій та інших серйозних захворювань.

Завдяки цитрусовим наш організм краще виводить токсини і шлаки. Це пояснюється тим, що ці фрукти покращують наше травлення.

Авокадо

Авокадо є важливим джерелом поживних мікроелементів, які очищають нашу печінку і піклуються про її здоров’я.

Авокадо містить необхідні нашому організму амінокислоти, клітковину і антиоксиданти. Все це сприяє виведенню шлаків, які накопичуються в нашому тілі.

Також ці фрукти містять глутатіон – з’єднання, необхідне нашій печінці для виведення токсинів і сторонніх часток.

Кислоти Омега-3, які містяться в авокадо, сприяють зниженню рівня LDL-холестерину в крові і заспокоюють запальні процеси.

Оливкова олія

Ця рослинна олія є джерелом корисних жирів. Це означає, що включення її в раціон дозволяє піклуватися про здоров’я нашої печінки.

У ній містяться антиоксиданти, протизапальні і очищаючі агенти, які стимулюють очищення крові з метою коректного виведення з неї токсичних речовин.

Воно містить жирні кислоти, що дозволяють контролювати рівень поганого холестерину в крові. Завдяки їм наші артерії стають здоровішими, а ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань зменшується.

Крім цього оливкова олія є джерелом вітаміну Е і амінокислот, які створюють захисний бар’єр проти вільних радикалів, знижуючи ризик розвитку ракових захворювань і інших хронічних розладів.

Помідори

Ці овочі є джерелом лікопіну і амінокислот. Коли вони засвоюються нашим організмом, робота нашої печінки поліпшується і їй стає легше очищати наш організм від шлаків.

Також в помідорах міститься глутатіон. Цей білок також стимулює очищення печінки від токсинів, в результаті чого її функції поліпшуються.

Крім цього помідори є джерелом флавоноїдів і бета-каротину. Ці антиоксиданти позитивно впливають на наш кровообіг і захищають наш організм від негативного впливу вільних радикалів.

Якщо ви хочете зберегти печінку здоровою і очистити її від токсинів, крім включення в свій раціон цих продуктів рекомендується уникати таких шкідливих звичок, як вживання алкогольних напоїв і куріння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів