Фахівці: алкоголь перед сном провокує небезпечні порушення

Хропіння, яке асоціюється з інсультом, безсоння, кошмарні сновидіння, депресія – все це може стати наслідком звички випивати перед сном.

Про те, що вживання алкоголю перед сном вкрай негативно впливає на нічний відпочинок, розповів директор однієї з американських компаній з експорту елітного вина Том Гірінг.

За словами Гірінга, багато людей дозволяють собі вечорами випивку, як засіб розслаблення після денного стресу. Але при цьому мало хто випиває помірно, більшість вживає занадто багато спиртного, навіть якщо їм здається, що вони п’ють, не зловживаючи.

«Вважати спиртні напої чимось заспокійливим і відповідним для вживання перед відходом до сну – помилка. Випивши всього два келихи, ви порушите ритм внутрішнього годинника, що чергується між втомою і порушенням», – застеріг експерт.

Фахівець підкреслив, що алкоголь негативно впливає на фазу швидкого сну. Людина при цьому бачить відразу велику кількість сновидінь і робить багато рухів тілом. Як результат, вранці вона відчуває себе стомленою, розбитою.

Крім того, сказав експерт, алкоголь перед сном сприяє появі хропіння, яке пов’язане з підвищеним ризиком інсульту.

Том Гірінг додав, що регулярне вечірнє дозвілля з алкоголем перебудовує організм «на неправильний лад».

«Якщо регулярно випивати, можна порушити порядок різних життєво важливих процесів в організмі», – констатував фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів