Лікарі назвали напій, який захищає від серцево-судинних захворювань, ожиріння, головного болю, діабету і деменції

Вчені, що представляють Університет Колорадо розповіли, який вплив на серцево-судинну систему має кава. Для цього фахівці проаналізували три великих дослідження про вплив популярного напою.

За словами одного з авторів наукової роботи, доктора Лаури Стівенс, у всіх трьох дослідженнях був зроблений акцент на зв’язку між кавою і ризиками виникнення захворювань серцево-судинної системи. Вживання напою зі смажених і перемелених зерен кавового дерева дозволяє на 7 відсотків знизити ймовірність появи серцевої недостатності і на 8 відсотків – ризик інсульту.

Кава має здатність захищати людину від набору зайвих кілограмів і головних болів, може запобігати утворенню жовчних каменів, зменшувати ризик появи діабету другого типу і знижувати ймовірність зіткнення з деменцією. Напій дозволяє запобігти хворобі Паркінсона. Захворювання розвивається, коли в головному мозку відбувається відмирання нейронів, що відповідають за вироблення дофаміну. Завдяки каві ризик знижується на 30-60 відсотків. Вживати напій можуть і ті, хто вже зіткнувся з хворобою Паркінсона. На думку фахівців з Університету МакГі, хворі можуть краще контролювати руху за допомогою кофеїну.

У каві містяться не тільки антиоксиданти і кофеїн, але і марганець, калій, магній, вітаміни B2, В3, B5. Продукт має поживні речовини, що залишаються в напої і засвоюються організмом. Кавові зерна багаті корисною клітковиною.

Кава може бути корисною для організму людини, але має здатність чинити негативний вплив, якщо нею зловживати. Вчені радять вживати напій помірно – не більше 300 мл кофеїну на добу (3-4 чашки меленої кави або 5 розчинної). При підвищеному тиску, проблемах з шлунком або сечовим міхуром – від напою краще відмовитися, – розповіли фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів