Фахівці назвали 10 продуктів, які відмінно виводять токсини

В навколишньому середовищі приховано багато небезпек для людини. Усюди нас переслідують токсини, які здатні завдати істотної шкоди здоров’ю. Але чи можна від них позбутися? Звісно так. Як це зробити за допомогою продуктів харчування, читайте у нашій статті.

Грейпфрут

Це ідеальний фрукт для того, щоб привести в порядок травну систему, запобігти розвитку каменів в нирках. Так як продукт містить в собі мало цукрів і калорій, то він ще й відмінно підходить для схуднення.

Картопля

Продукт теж здатний ефективно виводити токсини. Це досить сильний антиоксидант, багатий вітаміном А у вигляді бета-каротину, вітаміну С. Особливу користь організму приносить солодка картопля. Вона здатна розщепити в організмі вільні радикали. Крім того, в її складі містяться важливі сполуки – кадмій, ртуть, свинець, мідь – які пов’язують важкі метали і виводять їх з організму.

Броколі

Продукт теж є відмінним антиоксидантом, який може очистити організм від токсинів. У ньому також є ферменти, які сприяють поліпшенню травлення. Зрозуміло, сирий продукт набагато корисніший за інші методи приготування. Але якщо вибирати з усіх видів, то краще віддати перевагу приготуванню на пару або варінню.

Авокадо

Авокадо теж непогано справляється з тим, щоб виводити з організму токсини. Він є природним антиоксидантом, в тому числі глутатіоном. Вкрай корисна в цьому плані м’якоть, яка виводить всі шкідливі токсини. Через це людина відчуватиме себе набагато краще, так як рівень хімічних речовин істотно знизиться.

Капуста

Особливу користь в даному продукті несе сірка. Вона вкрай важлива в руйнуванні шкідливих токсинів в організмі. Завдяки цій речовині можна позбутися від усього зайвого, починаючи від пестицидів, закінчуючи погано виведеними ліками.

Насіння соняшнику

Насіння – здавалося б, такий простий і поширений продукт. Але і воно може виводити токсини з організму. Продукт до того ж запобігає утворенню холестерину, який теж шкідливий для людини, особливо здоров’я серцево-судинної системи.

Журавлина

Ягода дуже корисна для профілактики інфекцій сечових шляхів. Однак вона здатна і виводити токсини. Не менш важливо і те, що журавлина має антибактеріальні властивості.

Буряк

Продукт містить величезну кількість антиоксидантів. Але найважливіше, що в його складі є пурпурний пігмент під назвою бетаціанін. Він здатний запобігати розвитку онкологічних захворювань. Інша речовина – бетаїн – стимулює клітини печінки, захищаючи печінку і жовчні протоки. Пектин ж пов’язує і допомагає видалити важкі метали з організму.

Часник

У складі цього продукту також дуже багато сірки, завдяки чому часник відмінно справляється з виведенням токсинів. Крім того, він володіє антибіотичними властивостями. Включивши його в свій раціон, можна отримати просто богатирське здоров’я.

Лимон

У лимоні дуже багато вітаміну С, це відомо кожному. Він дозволяє виробляти глутатіон, потрібний для детоксикації печінки. Крім того, в продукті є фітохімічний препарат – лімонен, який теж посилює детоксикацію печінки, позбавляючи організм від різноманітних шкідливих речовин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів