Натуральні засоби, які здатні захистити ваше серце

Вплив сильного освітлення забезпечує захист від деяких хвороб серця. Існують і інші способи домогтися цього ефекту без допомоги пігулок.

Відразу кілька досліджень показали, що інтенсивне освітлення потенційно захищає від серцево-судинних хвороб. До останнього часу механізм цього захисту був неясний, і ось тепер учені з’ясували, що інтенсивне світло дає захист проти інфаркту міокарда за рахунок посилення специфічного гена, що підтримує кровоносні судини. Світлова терапія особливо необхідна пацієнтам, які проходять через ризиковані операції на серці, оскільки вона захистить їх від травм серцевого м’яза, які бувають фатальними.

Існують і деякі інші натуральні засоби захисту від хвороб серця. Наприклад, популярний часник можна назвати по-справжньому чудодійним продуктом. Однієї головки часнику, яку необхідно вживати щодня, достатньо для зменшення виробництва «поганого» холестерину і для стабілізації «вироблення» хорошого. Якщо вам не подобається часник, перемикайтеся на каєнський перець, що містить капсаїцин, який покращує еластичність кровоносних судин. Він також знижує ризик розвитку тромбозів, що призводять до інфарктів і інсультів.

Імбир давно відомий своєю здатністю зміцнювати травну систему і захищати від запорів. Також цей продукт підсилює здоров’я серця за рахунок запобігання утворення згустків крові і поліпшення її циркуляції. Зелений чай, в порівнянні з чорним, більш насичений антиоксидантом епігаллокатехін галлат, зміцнює здоров’я клітин, що вистилають кровоносні судини серця. Обов’язково вживайте від 3 до 4 чашок зеленого чаю в день для того, щоб підтримувати відмінну форму серця і кровоносних судин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів