9 непомітних трюків, які допоможуть схуднути без активного навантаження і дієт

Японський хірург, професор «Університету спортивних наук Васеда» – Цунехару Канаока, видав цікаву книгу: «Плечі, що зупиняють старіння». Канаока пише, що ряд рухів, які не людина не помічає, несуть величезне навантаження. Якщо виконувати їх усвідомлено протягом дня, можна не тільки продовжити молодість, поліпшити тіло і організм, але і пострункішати. Ці рухи ідеальні для людей, які працюють цілий день і не мають можливості займатися собою, дотримуватися дієти. Розробляючи плечі, ми позбуваємося застоїв в кожному куточку тіла, стимулюємо обмін речовин, очищаємо шкіру і шлунково-кишковий тракт.

9 непомітних звичок робочого дня, які допоможуть схуднути без активного навантаження і дієт:

1. Не використовуйте спинку стільця протягом 1 години

Сидіть прямо, контролюючи поставу, але не торкаючись спиною до спинки стільця близько 60 хвилин. У такій позі відбувається тренування без фізичної активності: підбирається живіт (працюють м’язи преса), підтягується таз, розправляються лопатки (профілактика гарної постави).

2. Кожного разу сідайте на свій стілець повільно і напружуючи сідниці

Сідайте на стілець, злегка нахилившись, щоб відсунути таз назад. М’язи тренуються при цьому русі, замінюючи присідання.

3. Не варто триматися за «висячі поручні» в транспорті

Намагайтеся, якщо їздите в громадському транспорті, не тримати свою вагу на ременях. Такий стан псує лопатки і формує округлу спину з витягнутим животиком.

4. Дивіться вперед під час прогулянок

Зараз багато людей, гуляючи в обідню перерву або після роботи, ходять, втупившись у землю або ще гірше – дивляться в свій смартфон. Бідна шия!

Замість цього. Ходіть з прямим поглядом, спрямованим вперед, так ви зможете підтягнути пупок до спини, прокачувати прес. Для швидкого спалювання калорій і опрацювання ніг, широко крокуйте.

5. Частіше перевіряйте свою поставу, перебуваючи за комп’ютером

Положення монітора варто відрегулювати таким чином, щоб обличчя було спрямоване вперед, а клавіатура була на рівні руки, створюючи позу, в якій лікоть не піднімається і не сильно “звисає” зі столу.

6. Надувайте і здувайте живіт кілька разів на день на 10 секунд

Стабілізація тулуба і активація метаболізму відбувається шляхом роздування шлунку, так його положення легко виправити. Вдих – округляємо живіт до форми м’яча, видих – здуваємо на максимум.

7. Ходіть по сходах протягом дня

Підйоми і спуски по сходах, активно тренують м’язи тулуба, тому це відмінна можливість тренувати ослаблене і мляве тіло без фітнесу.

8. Не охолоджуйте шию

Шия, особливо, якщо є проблеми зі спиною або ознаки остеохондрозу, повинна завжди бути захищена. Коли шия і грудний відділ остигають, то збирають в собі відходи і загальмовують рух крововідтоку.

9. Ходіть з рюкзаком, розвантажуючи плечі і тренуючи баланс

Коли ноша (сумка, пакет), зосереджені або ліворуч, або праворуч, вона є основною причиною порушення постави і викривлення тіла. Якщо навантаження однакове зліва і справа, не варто турбуватися, що баланс буде втрачено! Живіт при цьому також підтягується і зменшується.

Джерело

Поділись


Новини партнерів